Za LeBrona Jamesa se bo NBA začela prehitro!

Priča bomo najkrajšemu odmoru med sezonama v ligi NBA. Ne samo to, dobra dva meseca je tudi najkrajše obdobje ‘miru’ za igralce v zgodovini kateregakoli ameriškega športa.


Pred nekaj dnevi je postalo jasno, da se je vodstvo lige – v sodelovanju z igralci – odločilo, da v novo sezono zakorakajo tri dni pred božičem. To pomeni, da bo od zadnje tekme finala med Miamijem in Lakersi minilo zgolj 71 dni, kar je (za marsikoga) tudi ‘neslaven’ rekord v ameriških športih.

Ni skrivnost, da se je prav zvezdnikom lige NBA tožilo po daljšem premoru. Izjema seveda ni bil tudi sveže okronani prvak LeBron James. Slednji je kanček absurda nad situacijo delil na svojem instagram profilu. V spodnji objavi je s primerjavo z ostalimi ligami dal jasno vedeti, kako kratka ‘pavza’ pravzaprav letos čaka NBA košarkarje. Nazadnje je njihov najkrajši premor med sezonama trajal 127 dni.

Dogovor o decembrskem začetku so igralci in vodstvo lige dosegli po tem, ko so slednji košarkarjem obljubili manjši poseg v njihove plače oz. manjši odstotek zadržanih sredstev. Dejstvo je tudi, da bi v drugem scenariju, kjer bi se liga začela šele 18. januarja, obstajala opcija dodatnega krčenja rednega dela na 57 tekem. Medtem je bil en tehtnejših razlogov za zgodnejšo praznično otvoritev začetek olimpijskih iger v Tokiu 23. julija. Uvod v novo sezono lige NBA 22. decembra igralcem tako po novem omogoča nastop na Olimpijadi.

 

Photo: Alaska Highway News

Sorodne objave