Za Jureta Zdovca se je zanimal ruski velikan, ki pa je izbral Pascuala

Ruski Zenit iz Sankt Petersburga se je znašel v seriji izredno slabih rezultat, ki so odnesli dosedanjega trenerja Joana Plazo. Med kandidati za prevzem njegovega stolčka je bil tudi Jure Zdovc, ki pa kot vse kaže tega mesta ne bo zasedel.

Zenitu ne uspeva niti v domačem prvenstvu, niti v Evroligi. V ruskem državnem prvenstvu je šele na 11. mestu, vpisal pa je že štiri zaporedne poraze, podobna pa je tudi evroligaška zgodba. Tam je Zenit na predzadnjem mestu, s sedmimi zmagami in sedemnajstimi porazi pa je zgolj pred Bayernom, pa še to zgolj po zaslugi boljše razlike v koših. Menjava na mestu trenerja posledično niti ni presenetljiva, novi trener pa naj bi postal Xavi Pascual, ki bo zamenjal španskega rojaka Joana Plazo. 47-letni strokovnjak je do sedaj vodil moštva kot sta Barcelona in Panathinaikos.

Med kandidati med katerimi naj bi se odločali pri Zenitu so tudi Igor Miličić, Ronen Ginzburg in Jure Zdovc. Zdovc je v lanski sezoni vodil Petrol Olimpijo, po združitvi ljubljanskega kluba s Cedevito pa je njegovo mesto prevzel Slaven Rimac, Zdovc pa javnosti od takrat še ni dajal izjav.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

Sorodne objave