Willy Hernangomez na radarju Bostona in Miamija, a Pelikani ga želijo obdržati

Španec Willy Hernangomez pri New Orleans Pelicans ne igra veliko. Ob bližajočem se 9. februarju, ko se izteče rok za izmenjavo, so se pojavile govorice o morebitni zamenjavi z Boston Celtics in Miami Heat.


Hernangomez, ki je na EuroBasketu osvojil naziv MVP, je upal, da bo pri Pelikanih dobil vidnejšo vlogo v ligi NBA. Namesto tega v povprečju na tekmo odigra le 11,8 minute, kar je najmanj v njegovi karieri. Z omejenim igralnim časom in plačo 2,4 milijona dolarjev je Hernangomez privlačna izbira za moštva, kot sta Celtics in Heat, ki iščejo dodatne mišice pod obročem. Vendar je treba opozoriti, da nima zagotovljene pogodbe za naslednjo sezono in da ga lahko po koncu sezone postane prosti igralec, če ga ekipe ne bodo potrebovale.

Celtics ga vidijo kot igralca, ki bi lahko pomagal Al Horfordu in Robertu Williamsu, medtem ko se Miami trudi najti zamenjavo za Bama Adebayo. Kljub morebitni selitvi Hernangomez še vedno dosega solidne številke, saj v povprečju dosega skoraj 7 točk in 4,6 skoka na tekmo ob 52-odstotnem metu iz igre.

 

Sorodne objave