VIDEO: Jaka Blažič MVP kroga lige ABA

Cedevita Olimpija je v soboto po pravem trilerju in dveh podaljških prišla do sploh prvem zmage na gostovanju pri Igokei, danes pa so iz lige ABA sporočili še, da je za najkoristnejšega igralca kroga bil izbran kapetan zmajev, Jaka Blažić.


Blažič je tako na srečanju tretjega kroga regionalne lige prikazal najboljšo predstavo do sedaj v dresu Zmajev. V 42 minutah igre je zbral 30 točk, 6 skokov, 2 podaji in 2 ukradeni žogi in imel na koncu indeks kar 38, kar je tudi najvišji indeks dosežen v tej sezoni lige ABA.

“Obračun z Igokeo je bil resnično zelo zahteven za vse nas, to pa smo tudi pričakovali pred gostovanjem v Laktaših. Ekipa Igokee je zelo dobra, sestavljena je iz kvalitetnih igralcev. Tako kot mi, se tudi oni še naprej iščejo v igri, in skušajo ujeti pravi ritem, ki bi jim prinesel zmage. Menim, da smo na koncu zasluženo slavili zmago, potrebovali pa smo kar dva podaljški. Uspeh v Laktaših je manjši obliž na rane po sredinem porazu v 7Days EuroCup proti Germani Brescii,” je po tekmi povedal MVP kroga.

Misli kapetana so že usmerjene proti Nanterru, ki v sredo prihaja v Stožice: “Iskreno mi še ni uspelo pogledati nobene tekme naših sredinih tekmecev v tej sezoni. Imamo dva dneva do začetka obračuna, ki je za nas zelo pomemben, zato je na nas, da se dobro pripravimo. Nanterre 92 ima po treh kolih izkupiček zmage in dveh porazov, mi pa smo trenutno še brez zmage. Lovili bomo prvo domačo zmago na evropskih tekmah, ki pa bi hkrati pomenila tudi prvo zmago v tej sezoni Evropskega pokala.”

V posnetku spodaj si lahko ogledate najboljše poteze slovenskega reprezentanta:

https://www.youtube.com/watch?v=QyFYtYkprXQ

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Sorodne objave