VIDEO: Izjemni Dončić in Dallas meljeta še naprej!

Dallas Mavericksi nadaljujejo z odličnimi predstavami. Na gostovanju pri New Orleans Pelicansih so s 118:97 slavili še tretjič zapored in osmič na zadnjih devetih obračunih.


Dallas je tekmo začel slabo in si po petih minutah igre nabral zaostanek s 13:6. V tem času so izgubili štiri žoge, od tega Luka tri. V nadaljevanju četrtine so naredili delni izid 12:3, prva četrtina pa se je končala s 24:24. Po uvodnih izgubljenih žogah zaradi slabih podaj se je Dončić bolj osredotočil na doseganje točk in prvo četrtino končal z 12 točkami. Mavsi so v prvi četrtini iz igre metali le 6/24, a je v obrambi dobro igral Kristaps Porzingis, ki je že v prvih sedmih minutah srečanja podelil štiri blokade.

Podobna zgodba je bila tudi v drugi četrtini, ki so jo odprli rezervisti na obeh straneh. New Orleans si je hitro nabral prednost, saj so takoj na začetku četrtine dosegli 11 zaporednih točk, Dallas pa se je nato z delnim izidom 9:0 hitro vrnil v igro. V igri jih je držal predvsem veteran JJ Barea, ki je na hitro dosegel osem točk. Dončić je bil po povratku v igro znova razigran, svoje pa je dodal še Tim Hardaway Jr. in Dallas je prvi polčas dobil z 59:53. Slovenski as je bil že ob polčasu izjemno blizu dvojnemu dvojčku, saj je zbral 18 točk, osem skokov in tri asistence. Število asistenc bi lahko bilo precej višje, a so soigralci po njegovih natančnih podajah v prvem polčasu žal zgrešili precej odprtih metov.

Luka je z odlično igro nadaljeval tudi v drugem polčasu in že po petih minutah igre zbral osem točk in šest skokov. V napadu se nikakor ni uspel razigrati Kristaps Porzingis, ki je imel za nameček še težave s prekrški, saj je četrto osebno napako naredil že v tretji minuti drugega polčasa. New Orleans nikakor ni mogel zaustaviti izjemnega Dončića, ki je do konca tretje četrtine na svojem računu imel že 33 točk in 18 skokov, Dallas pa je pred zadnjimi dvanajstimi minutami tekme vodil s 75:84. Luka je zadnjo četrtino ponovno začel na klopi, rezervisti Dallasa pa so kot že velikokrat letos prikazali odlično igro in prednost hitro povišali na 18 točk. Razigral se je Seth Curry, ki je kot za šalo zadeval trojke, igra rezervistov pa je bila tako dobra, da se Dončiću in ostalim košarkarjem iz začetne peterke več ni bilo potrebno vrniti na parket, Dallas pa se je veselil letošnje 13. zmage.

Dončić je tako v le 28. minutah igre zbral 33 točk, 18 skokov in pet asistenc ob 50 % metu iz igre. 18 skokov je tudi njegov rekord kariere. Odlično je igral tudi Seth Curry, ki je dosegel 19 točk, od tega pet trojk. To je dober obet pred nadaljevanjem sezone, saj bo Dallas v boju za najvišja mesta še krvavo potreboval pri metu za tri točke razpoloženega Currya, ki bo s tem ustvarjal veliko prostora za soigralce.

https://www.instagram.com/p/B5oe2VHjeqk/?igshid=f58mpl24tccy

Foto: Associated Press

Sorodne objave