V garderobi Vročice: Jimmy Butler se uči slovenščine #video

Čeprav pred začetkom sezone 2019/2020 Goran Dragić sploh ni imel zagotovljenega obstanka pri Miami Heatu, pa se v zadnjem času kaže kako pomemben člen Vročice Slovenec dejansko je. To potrejuje tudi zabaven posnetek, ki prikazuje interakcijo med Jimmyjem Butlerjem in Dragićem, pri čemer slednji celo spregovori nekaj slovenskih besed.


Goran Dragić pri 33 letih seveda ni več med najmlajšimi in prav zato so se poleti pojavili dvomi o njegovi prihodnosti v Miamiju. Njegova kvaliteta seveda ni vprašljiva, a trend pomlajevanja in navduševanja nad novinci je seveda ogrozil tudi Dragićev status. Govorilo se je celo, da se bo Dragić pridružil Luki Dončiću v Dallasu, nazadnje pa je ta prestop v zadnjem hipu padel v vodo. Goran se je tako odločil še dodatno leto ostati na Floridi, kar mu je njegova pogodba tudi omogočala.

Vodstvu franšize gotovo ni žal, da so Slovenca zadržali vsaj še za dodatno leto. Dragić s svojimi igrami dokazuje, da lahko Miamiju še kako prav pride, navsezadnje je Vročica uprizorila tretji najboljši start sezone v zgodovini franšize. Z desetimi zmagami so na tretjem mestu v vzhodni konferenci, svoj delež pa je seveda prispeval tudi “the Dragon”. Kljub temu, da ni več prvi organizator igre (to vlogo je prevzel Justise Winslow), pa je Goran odlično sprejel vlogo tako imenovanega “šestega moža”. Kljub temu, da v igro prihaja s klopi je v tej sezoni beleži povprečje 15,8 točk, 3,4 skoka in 5,3 asistence. Če bo Dragić nadaljeval v tem slogu si prav lahko prisluži nagrado za najboljšega igralca s klopi.

Ni skrivnost, da se zlati slovenski kapetan v Miamiju odlično počuti. “Tu sem pet let in Miami je že moj dom. Zanesljivo si želim ostati. Mislim, če se zgodi, se pač zgodi, ampak oba otroka tukaj hodita v šolo. Zdaj so zame prioriteta mogoče druge stvari. Prej, ko sem bil samski, je bila samo košarka, zdaj pa oboje, tudi otroci in družina. Zelo sem vesel, da sem ostal tukaj, in upam, da bom tukaj tudi končal,” je željo po končanju kariere pri Vročici za STA izrazil Dragić.

Vlogo vodje in prvega zveznika moštva je prevzel Jimmy Butler, poletna zvezdniška okrepitev s katero pa se Dragić očitno odlično razume. To dokazujejo tudi objave na socialnih omrežjih in nekateri intervjuji.

https://www.instagram.com/p/B4l7o5RhYHq/?igshid=avy72i9wh9sm

https://www.instagram.com/p/B4yyPf7BYdC/?igshid=1x7r00oaw7dgi

Po novi zmagi Miamija nad Clevelandom v noči na četrtek pa je kamera ujela prav posebno interakcijo med omenjenim dvojcem. Butler je opravljal pogovor s sedmo silo, na kar se je v ozadju oglasil Dragić. Nato mu je Američan odzdravil z “Dober dan”, zanimalo pa ga je tudi kako se po slovensko poslovi. Tako ga je Dragić naučil tudi besede “adijo”.

Goran Dragić se seveda veseli tudi novega obračuna z Luko Dončićem in njegovim Dallasom. “Zmeraj sem vesel, kadar igram proti našim. Tako proti Denverju, kjer sem se dobil s Čančarjem, kot proti Luki. Že nekaj časa se veselim te tekme in upam, da bo prišlo čim več slovenskih navijačev tako kot lansko sezono, da se bomo imeli dobro,” je povedal Dragić.

Poti Dallasa in Miamija se bodo v ligi NBA prekrižale februarja prihodnje leto v Miamiju.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Sporting News

Sorodne objave