V dobrodelni akciji tudi KK Plama Pur Ilirska Bistrica

Košarkarski klub Plama Pur Ilirska Bistrica organizira dobrodelno dražbo »Junaki za JUNAKE«. Zbrani denar bo namenjen VDC Koper, enota Ilirska Bistrica.


Slovenija se je v teh dneh že izkazala s svojo dobrodelnostjo. Danes je bil zbran in presežen znesek za še ne dveletnega Krisa, ki potrebuje zdravila v vrednosti 2,3 milijona evra. Kris boleha za spinalno mišicno atrofijo, ki pa bo s pomočno zdravil iz ZDA skoraj popolnoma odpravljena.

Tudi v Košarkarskem klubu Plama Pur Ilirska Bistrica so se odločili za dobrodelno akcijo, kljub temu, da je bil denar za Krisa že zbran, pa še vedno obstajajo ljudje, ki potrebujejo pomoč. Akcija košarkarskega kluba je v osnovi namenjena Varnostno delovnemu centru Koper, enota Ilirska Bistrica, kjer že vrsto let pomagajo pomoči potrebnim. Dražba traja do 12.10. V tem času bo klub odigral tudi dve uradni domači srečanji (Kolpa, Slovan) na katerih bomo namesto vstopnine zbirali prostovoljne prispevke namenjene akciji.

Na dobrodelni dražbi bodo:

– bela majica mladega Tadeja Pogačarja, ki jo je na svojih ramenih pripeljal v Madrid kot najboljši mladi kolesar letošnje Vuelte,
– zelena majica najboljšega po točkah iz Vuelte Primoža Rogliča,
– roza majice Jana Polanca, katero je osvojil z napadalno vožnjo v dvanajsti etapi letošnjega Gira d’Italia.
Izklicna cena posameznega dresa je 250 eur, najmanjša vsota za višanje ponudbe pa je 100 eur. Vse majice so podpisane in avtorizirane.

 

Sorodne objave