V Cedevito Olimpijo roma olimpijski podprvak

Cedevita Olimpija je podpisala pogodbo z novim košarkarjem. V Ljubljani bo kariero nadaljeval srbski reprezentant Marko Simonović, ki je bil nazadnje član Zenita iz Sankt Peterburga.


V času igranja pri Crveni Zvezdi je Simonović dvakrat osvojil ligo ABA, v zadnji sezoni pri Zvezdi pa je bil izbran v najboljši peterko jadranskega tekmovanja. Svoj pečat je pustil tudi v srbski reprezentanci, s katero je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Španiji postal svetovni podprvak, leta 2016 na olimpijskih igrah v brazilskem Riu de Janeiru pa tudi olimpijski podprvak.

V zadnjih dveh sezonah pri ruskem Zenitu iz Sankt Petersburga je v povprečju dosegal šest točk in 2,6 skoka. Te številke niso blesteče, kljub temu pa se srbski košarkar veseli novega kluba in nove sezone. “Občutki ob podpisu pogodbe so sijajni, saj Ljubljano dobro poznam, ker sem tam pogosto igral. Cedevita Olimpija je velik projekt z velikimi ambicijami. Naše ambicije so skladne in to me veseli. S športnim direktorjem Sanijem Bečirovićem sva bila v dobri komunikaciji in zlahka sva se dogovorila o vsem na obojestransko zadovoljstvo,” je Simonović povedal po prihodu v Ljubljano.

Sorodne objave