Uspešen slovenski začetek v drugi ABA ligi

V petek se bo s srečanjem med Mego Bemax in Cedevito Olimpijo pričelo tekmovanje v elitni regionalni ABA ligi, s sezono pa so že pričeli v drugi ABA ligi, kjer sta v prvem krogu do zmage prišla oba slovenska predstavnika, Rogaška in Helios Sunsi. 


Rogaška je v Sarajevo na gostovanje k Sparsu prispela le z desetimi igralci, a to zanje ni predstavljalo ovire. Lanskega polfinalsta druge ABA lige so zanesljivo ugnali s 57:72 in zabeležili prvo zmago v sezoni. Odlično je igral Tadej Ferme, ki je dosegel 21 točk, od tega pet trojk, 16 pa jih je dodal novinec v dresu Rogaške, Đorđe Lelić. Pri Sparsu, ki je zmogel le skromnih 57 točk je bil dvomesten pri številu točk le Kenan Kamenjaš, ki jih je dosegel 14.

Damjan Novaković: “Čestitam igralcem na zmagi! Izpolnili smo plan, ki smo si ga zadali pred tekmo. Sparsem nismo dovolili lahke koše iz protinapadov in ofenzivnega skoka. Igrali smo dobro obrambo in precej pametno v napadu. Morda smo le v zadnjih treh minutah izgubili preveč žog. Vesel sem te zmage, a smo šele na začetku.

Helios Sunsi ohranili stoodstoten slovenski izkupiček

Helios Sunsi so doma gostili novinca v tem tekmovanju, Široki. Tudi oni so zanesljivo z 84:70 prišli do prve zmage v letošnjem letu. Blestela sta Blaž Mahkovic s 22 točkami in novinec v moštvu Davor Konjević, ki se je ustavil pri 20 točkah. Domžalčani so tekmo dobili predvsem na račun dobrega meta za tri točke, saj so iz 21 poizkusov zadeli kar enajskrat, medtem ko so košarkarji Širokega zadeli le štiri mete izza črte 6.75.

Davor Konjević, Helios Suns: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Široki igra zelo agresivno, kar nam ni najbolj odgovarjalo. Fantje smo se dogovorili, da damo vse od sebe. Hkrati pa smo vse trenerjeve zamisli prenesli na parket in na krilih izvrstnih navijačev prišli do pomembne zmage, ki bo super za samozavest na začetku sezone.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Najprej bi rad fantom čestital za zasluženo zmago. Glavni faktor danes je bila igra v obrambi, saj smo igrali z ekipo, podobno naši, mlado, agresivno, a nam je uspelo držati njihov ritem. Mislim, da lahko glede na igro v tej prvi tekmi sezone pozitivno gledamo v naslednje obračune.”

Foto: Helios Suns/Gašper Papež

Sorodne objave