Uspeh kariere za Zorana Dragića

Kakšna drama v finalu španskega prvenstva. Baskonia je postala španski državni prvak, potem ko je z 69-67 ugnala Barcelono. Do zmage so košarkarji Baskonie prišli v samem zaključku tekme, tri sekunde pred koncem je koš dosegel Argentinec Luca Vildoza. Zoran Dragić je igral 10 minut in zbral 3 točke.


Slovenski reprezentant v finalu sicer ni imel svojega dne. Potem, ko je bil v polfinalu z 21 točkami ključni igralec svoje ekipe ob zmagi nad Valencio, je tokrat dosegel zgolj 3 točke, ob metu 0/1 za dve in 1/3 za tri, temu pa je dodal še 2 asistenci. Vseeno pa Dragića po zmagi v finalu osebna statistika prav gotovo ne bo dolgo zanimala. Osvojitev španskega prvenstva je zanj najpomembnejša lovorika v karieri, ki bo ob dveh prvenstvenih in pokalnih zmagah s Krko, italijanskem pokalu Olimpio Milano in turškem pokalu z Efesom, še kako izstopala.

Vildoza, ki je odločil tekmo, je bil hkrati tudi prvi strelec Baskonie s 17 točkami. Prvi strelec srečanja je bil sicer Thomas Huertel, ki je za Katalonce dosegel 21 točk. Baskonia ima v klubskih vitrinah sedaj štiri prvenstvene naslove, pred tem si je zadnjič pokorila Španijo leta 2010, prav tako pa je v finalu padla Barcelona.

 

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Liga Endesa

Sorodne objave