Usman Garuba: Dončić je lahko ogledalo za vse mlade košarkarje!

En največjih mladih talentov evropske košarke Španec Usman Garuba je v zgolj dveh letih igranja v članski zasedbi Madridskega Reala požel ogromno zanimanja in prepoznavnosti. Celo do te mere, da ga primerjajo z naslednikom Luke Dončića, ki je v španski prestolnici prav tako že pri svojih rosnih letih postavljal košarkarske mejnike.


V pogovoru za košarkarski portal Eurohoops je 18-letni Usman dejal, da vidi v primerjavah z Luko marsikaj dobrega, a še vedno želi ostati individualen – sam svoj človek, sam svoj košarkar.

»Primerjanje (z Luko) name ne vpliva, še vedno ti gre lahko en dan zelo dobro, spet drugič ne. V resnici mi ni mar. Dobro je, da pravijo, da sledim Dončićevim stopinjam, hkrati pa se zavedam da je vsak človek drugačen. Vsak košarkar ima svoj način rasti in napredka. Toda dobro je, da take stvari o tebi govorijo, samo pomeni da si bolj ali manj na pravi poti.«

Vsakemu mlademu talentu, ki bo zaigral v Realu ali pa v kateremkoli evropskem klubskem velikanu, bo težko (to je dejstvo) preseči to kar je dosegel Luka Dončić. Ali si tega košarkarji želijo ali pa ne. Na vprašanje, ali je lahko slovenski čudežni deček ogledalo za mlade košarkarje, ki prihajajo pod evropske žaromete, Usman odgovarja -Da! Lahko. Toda previdno.

»Osebno name njegovi dosežki ne vplivajo. Toda za mlade košarkarje je lahko ogledajo v katerega se lahko zagledamo. Luka je bil (v Realu) res poseben, toda nismo vsi Luka. Najverjetneje bo ostal najboljši 18-letni igralec v zgodovini. In prav zaradi tega se na to ne gre osredotočati, zazrimo se raje vase. Kaj lahko naredimo za boljši jutri, da postanemo boljši igralci. To je vse.,« je povzel ‘Azuqueški Panter’, kot ga kličejo njegovi soigralci v Belem baletu.

 

Photo: Eurohoops

Sorodne objave