URADNO: Zveneča okrepitev v Cedeviti Olimpiji

Yogi Ferrell

Cedevita Olimpija se je na položaju organizatorja igre okrepila z izkušenim igralcem, ki je nazadnje igral za Panathinaikos. Govora je seveda o bivšemu igralcu lige NBA – Yogi Ferrell.


28-letni Ferrell prihaja v ljubljanski klub kot zveneča okrepitev, ki prinaša veliko mero izkušenj in talenta. Američan je svoje izkušnje več let nabiral v ligi NBA, kjer je igral za Brooklyn Nets, Dallas Mavericks, Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers in Los Angeles Clippers.

Kot novinec v ligi NBA je bil leta 2017 izbran v drugo najboljšo peterko novincev v najmočnejši ligi na svetu. Na 259 tekmah je povprečno prispeval po 7.7 točk, 2.1 skoka in 2.3 podaji.

Kaj so o okrepitvi povedali v Cedeviti Olimpiji?

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:

»Za nami je dolgo obdobje iskanja rešitve za naš manjko na položaju organizatorja igre. Prepleteno je bilo z iskanjem igralca, ki bi ustrezal našemu sistemu igre, ter pogajanji na poti do dokončnega podpisa pogodbe, igralca, ki smo ga iskali, pa smo našli v Yogiju Ferrellu. Izredno zadovoljni smo, da se je Ferrell odločil, da se pridruži Cedeviti Olimpiji, saj je imel številne snubce iz klubov, ki igrajo na najvišji evropski ravni. Ferrell v Ljubljano prihaja iz močnega Panathianikosa in verjamemo, da bo s svojim načinom igre uspel vklopiti v ekipo, dvignil našo igro na višjo raven in nam pomagal doseči zastavljene cilje.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Srečni smo, da je Yogi Ferrell podpisal pogodbo z nami. Dolgo časa smo iskali organizatorja igre. Na tržišču je opcij zelo malo, Yogi pa nam je takoj padel v oči. Dolgo smo se pogovarjali, na koncu pa prišli do dogovora, da pride v Ljubljano in pomaga nam ter sebi. Prepričani smo, da smo pripeljali kakovostnega organizatorja igre, ki nima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, za seboj pa ima dobro kariero v Ligi NBA. Zagotovo bo potreboval čas, da se spozna z ekipo. Po naravi je zmagovalec, rad igra obrambo in rad zmaguje. Prepričan sem, da bo potreboval veliko manj časa za prilagoditev, kot si nekateri morda mislijo. Poudarjam, zelo veseli smo, da je pristal v Cedeviti Olimpiji.«

Sorodne objave