Up Cedevite Olimpije sanja o Evroligi

Saša Ciani je 19-letni Novogoričan, ki letos odlično igra za Cedevito Junior. Up slovenske košarke sanja tudi, da bi igral v Evroligi. Če bi se mu sanje uresničile z Olimpijo, pa bi mu to pomenilo še toliko več, pravi. 


Cedevita Olimpija je Avgusta 2021 podpisala 4-letno pogodbo z nadarjenim 206 cm visokim košarkarjem. Ta trenutek velja celo za najbolj nadarjenega visokega igralca v Sloveniji. Prvo sezono je preživel kot posojen igralec pri Iliriji, trenutno pa igra v Zagrebu v dresu Cedevite Junior.

“Z Olimpijo smo se dogovorili za posojo, s čimer so se strinjali ljudje v Cedeviti Junior. Tudi oni so želeli, da pridem. Videl sem, da je lani tu Radović igral zelo dobro in veliko napredoval. Rekel sem si, zakaj pa ne, če se dobro dela in trenira, bo pozitivno tudi zame. Vse to je pretehtalo, da sem se odločil za Zagreb,” je za MMC povedal Ciani.

Naslednje leto se, če bo šlo vse o načrtih, vrača v Ljubljano, kjer bo tako dobil priložnost zaigrati tudi v članskem moštvu.

“Tak je načrt. Letos je želja, da dobro treniram in odigram, se fizično okrepim in napredujem. Verjamem, da sem pripravljen potem narediti korak naprej. V Zagrebu se res dobro dela. Mislim, da sem tudi že fizično napredoval, tako da, ko bo čas za stopničko višje, bom pripravljen. Prehod bo lažji, ker poznam vse te igralce. To je edini slovenski klub, ki igra na taki ravni, in dobro je, da ima tudi mlade in obetavne domače košarkarje. Če se bomo uspeli vklopiti, bo to velika stvar”, je še dodal Ciani.

 

 

 

 

Sorodne objave