Tudi NBA je lahko prirejena

Do danes en najboljših centrov vseh časov David Robinson, si poleg dveh šampionskih prstanov s San Antoniem lasti tudi strelski superdosežek  71 točk na zadnji tekmi redne sezone 1993/94 proti Los Angeles Clipersom. Po svežih informacijah, pa naj bi bila ta tekma prirejena prav njemu v prid.


Robinson je bil takrat v hudi bitki za najboljšega strelca lige s Shaquillom O’Nealom. Od njega je na tej tekmi potreboval zgolj pet točk več in ga na koncu z rekordnimi 71-timi tudi konkretno presegel. Žal pa je k temu zgodovinskemu dosežku pripomogel tudi dogovor kontroverznega lastnika Clippersov Donalda Sterlinga. Nanj sta s prstom pokazala  takratna zvezdnika Clippersov Dominique Wilkins in Ron Harper.

»Trener nam je rekel: ‘Poglejte, naročili so mi, naj prvo peterko potegnem na klop že po štirih minutah v prvi četrtini.’ Vprašal sem ga, zakaj, pa mi je odvrnil, da Sterling želi, da bi lovorika za najboljšega strelca ostala na Zahodu, pri Robinsonu,« je pripovedoval Wilkins, ki je pozneje s Panathinaikosom osvojil Evroligo. Harper pa je še dodal, da je bilo to, kar so storili, čista sramota.

Sorodne objave