Trgovanja med Evropo in NBA letos ne bo!

O tem se je že govorilo, zdaj pa je že skoraj uradno. Ne pričakuje velikih selitev iz Evrope v NBA in obratno. Situacija s pandemijo je premešala datume tako za evropske klube kot za najmočnejšo ligo na svetu in masovne izmenjave košarkarjev med celinama tako letos ne bo.


NBA računa, da bo sezono končala oktobra, večino evropskih tekmovanj pa naj bi se začelo septembra in odgovor je preprost. Evropski klubi in igralci se pripravljajo na poletje 2020 brez prestopov iz in v ligo NBA. Malo bo izjem, še te pa bodo stvar nabora lige NBA, katerega se trenutno prav tako planira v mesecu oktobru.

To so igralci, ki bodo najverjetneje dobili dovoljenje svojega evropskega kluba, da, seveda za pošteno odkupnino. zapustijo staro celino po začetku sezone 2020-21. Položaj je toliko bolj resen za ameriške marginalizirane NBA košarkarje, ki bi si delo radi našli v Evropi. Njen trg se bo zaprl že septembra, kar pomeni da igralci kot prosti agenti ne bodo dobili niti priložnosti za selitev v evropski klub.

Photo: Bleacher Report

Sorodne objave