Houston, imamo problem: Luka Dončić

Po štirih lažjih domačih tekmah je imel Dallas pred sabo težko gostovanje v teksaškem obračunu proti Houstonu. Vsaj tako se je zdelo, a se na koncu izkazalo, da ima Houston težkega gosta – Luko Dončića. Ta je še drugič v karieri presegel mejo 40 točk, medtem ko jih je zvezda domačih James Harden s katastrofalnim metom dosegla le »32«. Že peto zaporedno zmago in skupno enajsto je Dallas slavil s 137:123.


Derbi v Houstonu je Dončić znova začel samozavestno in v prvi četrtini vpisal 11 točk ter jih do konca polčasa zbral 17. Met za 3 Luki nocoj ni gladko stekel (5/14 za tri), kot smo ga bili navajeni v razmaku zadnjih srečanj. Toda Slovenec je zadeval, takrat ko je bilo to potrebno.

Dallas je sicer vodil od prve do zadnje minute srečanja, največ za 20 točk, toda Houstonova prvega peterka je nenehno grozila s točkovnimi mini serijami. Ključna prednost Dallasa nocoj je bila njegova klop, ki je trenutno po učinku tretja v ligi, Houstonova pa zadnja. Ko na parketu ni bilo Hardna, Westbrooka in Capele, so Telički tekmecu nemudoma vsilili svoj ritem igre in nadzirali srečanje.

Rakete so letele najvišje na prelomu iz tretje v zadnjo četrtino, ko so zaostanek 20 točk uspele znižati zgolj na 5. Trener Dallasa Rick Carlisle se tokrat z Dončićem ni obotavljal ter ga skupaj s Kristapsom Porzingisom nemudoma po naletu Houstona poslal nazaj na parket. Luka je hitro odgovoril z nekaj sijajnimi prodori, tudi pod osebno napako, in asistencami, ki so mu prinesle dvojnega dvojčka (kob koncu 10 asistenc in šest skokov). Po njegovi težki trojki s katero je v zadnjih minutah tekme prehitel sireno, je Dallas lažje zadihal in tekmo znova prevesil na svojo stran, tokrat za končno zmago.

Odlično tekmo je odigral Tim Hardaway, ki je po dobrem letu dnu znova vpisal 31 točk. Oba z Luko sta zadela po pet trojk, 23 točk in 13 skokov pa je k zmagi dodal Porzingis. Ob Hardenu je bil pri Houstonu najbolj razpoložen Russel Westbrook s 27 točkami, 21 in celo enim skokom več pa jih je dodal Clint Capela. Dallas je po sinočnji zmagi v Zahodni konferenci zasedel visoko tretje mesto, ki so si ga prej lastile zdaj šeste Rakete. Slednje imajo enajst zmag in šest porazov, Dončić in druščina pa imajo en poraz manj.

Naslednji izziv za najboljše v Teksasu bo sledil v noči na torek, ko se bodo na gostovanju pomerili proti L.A. Clippersom, kjer sta moči končno združila Paul George in trenutni MVP finala Kawhi Leonard.

Photo: Eurohoops

Sorodne objave