Šok v Beogradu: Prestop na relaciji Partizan:Crvena zvezda

V Beogradu bodo očitno priča vrsti prestopa, ki se po nenapisanem pravilu ne bi smel zgoditi. Američan Corey Walden naj bi namreč prestopil iz Partizana neposredni v Crveno zvezdo.


Dejstvo je, da Corey Walden zapušča Partizan. Informacijo so potrdili tudi v vrstah črno-belih. Walden je imel s Partizanom podpisano dvoletno pogodbo, a je imel v njej klavzulo, ki mu dovoljuje, da moštvo zapusti že po eni sezoni. Po poročanju Partizana se je Walden odločil, da poravna odškodnino, kakršna je bila pripisana v pogodbi in prekine pogodbo.

“Corey Walden se je odločil, da sprejme ponudbo drugega kluba, ki je znatno večja in za ta denar odplača predpisano odškodnino, saj bo imel veliko večjo odškodnino kot jo je imel pri Partizanu,” so zapisali pri Partizanu.

Največji šok pa je informacija, ki je v javnos prišla to popoldne. Dobro obveščeni novinar italijanskega Sportanda, Emiliano Carchia, namreč poroča, da naj bi bi se za prihod Waldena najbolj potegovala prav Crvena zvezda.

Prestop k velikemi mestnemu rivalu niti ni tako nerealen, saj Zvezda igra v Evroligi, prav tako pa lahko posledično nudi boljše finančne pogoje. 27-letni branilec je v pretekli sezoni beležil 8,9 točke in 1,8 astistence v ABA ligi, v Eurocupu pa 6,5 točke in 3,3 asistence v skupinskem delu, ter 9,8 točke in 2,8 podaje v top 16.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

Sorodne objave