Slovenski reprezentant podaljšal s Heliosom

Helios Sunsi so podaljšali sodelovanje s slovenskim reprezentantom Blažem Mahkovicem, ki bo tako v Domžalah ostal še dodatno leto. Za Mahkovica bo to tretja zaporedna sezona pri Heliosu, skupno pa že šesta v dresu Sonc.


Za 30-letnikom je izredno uspešna individualna sezona. V slovenskem prvenstvu je bil izbran v drugo peterko tekmovanja in v naj ekipo najboljših domačih košarkarjev lige Nova KBM. Mahkovic se je izkazal tudi v ABA 2 ligi, kjer je odigral 21 tekem in bil celo drugi najboljši strelec tekmovanja, s povprečjem 18,4 točke. Prav tako je bil dvakrat proglašen za igralca tedna.

Mahkovic je redni udeleženec reprezentančnih zborov od leta 2016. V svoji karieri je že zaigral tudi za Igokeo, Petrol Olimpijo, Triglav, Krko in LTH Castings.

“Veseli me, da ostajam v Domžalah in že komaj čakam, da začnemo s pripravami na novo sezono. Upam, da bo vodstvu kluba uspelo sestaviti močno in konkurenčno moštvo tako za Ligo ABA 2, in da bodo domžalski navijači ponosni na naše predstave,” je ob podaljšanju pogodbe dejal Mahkovic.

Foto: Helios Suns/Gašper Papež

Sorodne objave