Slovenija z zmago nad Italijani ostaja v eliti

Slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu do 20 let v boju za razvrstitev od devetega do 16. mesta s 74:64 premagali italijanske vrstnike in si že zagotovili obstanek v diviziji A.


V izenačenem prvem polčasu sta si ekipi izmenjavali vodstvo, David Kralj pa je tik pred glavnim odmorom zadel trojko za vodstvo Slovenije s petimi točkami. Italijani v nadaljevanju niso popustili in izničili slovensko prednost. Toda Kralju se je na sceni pridružil še Jakov Stipaničev, ki je v tretji četrtini dosegel kar 11 točk. Skupaj sta poskrbela, da je vrsta Dejana Jakare obdržala prednost dveh napadov.

Tri minute pred koncem srečanja se je Italija približala na -4. Nato je po lepi podaji Kralja izza črte zadel Leon Stergar, Kralj pa je v naslednjem napadu popeljal Slovenijo do vodstva s 57:46, s čimer je bil dvoboj odločen.

David Kralj je bil z dvojnim dvojčkom (Ob 21 točkah je ujel še 12 odbitih žog) najboljši igralec srečanja. V slovenski vrsti so še trije presegli dvomestno število točk, 16 jih je dodal Klavžar, 14 Stipaničev, Stergar pa deset.

Jakarovo vrsto zdaj čaka boj za razvrstitev od devetega do 12. mesta. V soboto se bo pomerila z Grčijo, ki je bila v skupinskem delu na medsebojni tekmi boljša. Grki so si obstanek zagotovili z zmago nad Srbijo.

Sorodne objave