Slovenci preskočili Venezuelo, danes na vrsti Gruzija

Prva tekma prvenstva ni nikoli lahka, četudi je nasprotnik nižjerangiran, a led je uspešno prebit, prva zmaga je na slovenskem kontu. Končni rezulat proti Venezueli je bil 100:85. 


Dončić 37 (7 skokov, 6 podaj), Tobey 21 (5 skokov), Prepelič K. 18 (6 skokov), Nikolić 8, Prepelič B. 5, Blažič 4, Čebašek 3, Dragić 2, Dimec 2, Hrovat
Po prvi četrtini še slovenski “dieselski” motor ni bil topel. Predvsem je bila težava igra v obrambi, saj so naši nasprotnikom dopustili preveč lahkih košev, kar je rezultiralo v zaostanek naše reprezentance po prvem delu tekme. V drugi četrtini so fantje zadevo hitro obrnili – drugi del so dobili z delnim rezultatom 25:18 – tako da so na odmor odšli s prednostjo 56:51. V tretji četrtini so stopili na plin in prednost povišali še za 10 točk, kar pa je bila tudi končna razlika.
Danes ob 13:30 po našem času jim nasproti stoji Gruzija.
Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Venezuela je pokazala to, kar smo vedeli. Da so izkušena, fizična ekipa, ki ima talentirane strelce v napadu. Ko smo prilagodili obrambo, je odstotek teh metov padel in razlika na semaforju se je povišala. Prav to dejstvo, da smo se znali prilagoditi, je zame poleg dveh točk najpomembnejše spoznanje današnje tekme.”

Sorodne objave