Slovenci obstali v skupinskem delu evropskega prvenstva v košarki 3×3

Ljubljana – V Parizu bodo v nedeljo okronali evropske prvake in prvakinje v košarki 3×3. Žal v izločilnih bojih ne bo slovenskih košarkarjev, ki so po zmedi s testiranjem na koronavirus in porazoma proti Estoniji ter Poljski nastope končali v skupinskem delu prvenstva.


Slovenska reprezentanca bi v Parizu na igrišče morala stopiti že v petek, a po pravi zmedi s testi na koronavirus je tekmi skupinskega dela odigrala šele v soboto. Žal brez Tjaža Rotarja, ki s strani francoskih zdravstvenih institucij ni prejel zelene luči za nastop z razlago, da po četrtkovem negativnem, petkovem lažno pozitivnem in sobotnem ponovnem negativnem testu ni vezal dveh negativnih izvidov testiranj.

Slovenci so čakajoč na rezultate številnih testiranj večji del bivanja v Parizu namesto na igrišču preživeli v samoizolaciji. Izvide sobotnega jutranjega testiranja so prejeli šele dobre pol ure pred začetkom tekme in se pravzaprav brez stika z žogo podali na igrišče.

Le trojica slovenskih košarkarjev je ne glede na vse pogumno krenila v dvoboj z Estonci, a ga po napeti končnici po podaljšku izgubila s 17:19. Takoj po uvodnem obračunu, so morali odigrati še tekmo s Poljaki, ki so bili od utrujenih Slovencev boljši z 21:14. Slednji so tako skupaj z Estonci napredovali v nedeljski četrtfinale, slovenski košarkarji pa so nastope na prvenstvu končali po skupinskem delu.

SLOVENIJA : ESTONIJA 17:19
Đekanović 3, Finžgar 9, Julević 5; Laane 3, Puidet 2, Metsalu 7, Lips 7.

SLOVENIJA : POLJSKA 14:21
Đekanović 5, Finžgar 6, Julević 3; Zamojski 12, Pawlowski 2, Diduszko 6, Rduch 1.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3×3:
”Žal smo se do trideset minut pred tekmo z Estonijo ukvarjali s popolnoma drugimi stvarmi, kot bi se na evropskem prvenstvu morali, saj smo šele takrat dobili zadnji negativni izvid testiranja. Dva lažno pozitivna testa sta povzročila cel kup zmede in zapletov. Na srečo smo uspeli tekmi iz prvega prestaviti na drugi dan tekmovanja, tako da smo sploh lahko odigrali tekmi na prvenstvu. Vse skupaj na tak način ni imelo pravega smisla, fantje so na tekmo prišli iz 48 urne karantene v sobah. In še to samo trije. Prvi dotik z žogo od srede je bil na ogrevanju pred tekmo. Drži, da bi se lahko tekma Estonijo odvila v drugo smer, ampak dejansko se je bilo v danih razmerah izjemno težko zbrati. Obstaja grenak priokus zaradi vsega skupaj. Ampak, kar je, je za nami. Članska reprezentančna sezona je končana, prihaja čas za analizo in smernice za naprej.”

Foto: KZS

Sorodne objave