Skip Bayless znova neusmiljeno nad Luko Dončića

Po nesrečnem porazu Dallas Mavericksov proti Sacramento Kingsom je bilo seveda pričakovati, da Skip Bayless, športni komentator iz televizijske hiše FOX Sports, ne bo moral ostati tiho. Tako je ob prvi priložnosti, v oddaji Undisputed NBA s Shannonom Sharpom razpravljal o Luki Dončiću in seveda podal kar nekaj kritik. 


Dončić je proti Sacramentu sicer dosegel 30 točk, 6 skokov in 6 podaj, a imel slab met izza črte, prav tako pa je bil zaradi sumljive druge tehnične napake izključen in je tekmo predčasno zaključil. “Minuli večer sem videl njegov met za tri točke 1:7, zdaj je pri 35,3 odstotkih in na 122. mestu v ligi med 159 igralci. Med pripravami na sezono je bil favorit za naziv MVP-ja, Dallas pa ima na zadnjih 13 tekmah izkupiček 6-7,” je svoji kritiko pričel Skip.

V nadaljevanju se je dotaknil Lukovega pritoževanja nad sodniki: “Vem, da je Luka zelo mlad človek. Vendar za seboj ima šest let profesionalne košarke v Evropi, zato bi človek pričakoval, da je zrelejši za svoja leta. V resnici pa je prepričljivo najbolj jokav v ligi. Stalno se pritožuje pri sodnikih, po vsaki odločitvi. Krili z rokami, kot da bi želel vprašati: ‘Kako si drzneš to piskati meni, ali ne veš, kdo sem?’ To počne na vsaki tekmi, tega enostavno več ne morem gledati,” je povedal Bayless in dodal: “Ni mi všeč njegova govorica telesa. Medtem pa njegova ekipa izgublja s Sacramentom, ki je pred tem doživel najtežji poraz na domačem parketu. In Dallas je proti tej ekipi zmogel dati le 99 točk.”

Seveda takšnih kritik ne velja jemati pretirano resno, saj je Skip Bayless bajno plačan, da se v športnih debatah drži določenega scenarija s katerim naredi pogovor veliko bolj oster in sočen. Bayless je znan tudi kot velik kritik LeBrona Jamesa.

Sorodne objave