Sixt Primorska prvič za naslov državnega prvaka

Košarkarji Sixt Primorske so prvič v zgodovini finalisti lige Nova KBM, po tem ko so s skupnim izidom 2:0 premagali Krko. Za svoj prvi državni naslov se bodo pomerili proti 25-kratnemu finalistu Petrol Olimpiji, ki je prav tako z dvema zmagama nadigrala Helios Suns. Ekipi bosta finalno serijo Lige Nova KBM na tri zmage začeli v Kopru in sicer v soboto, 18. maja, ob 18.45 uri.


Ponosen je bil tudi trener svojih zmagovitih varovancev Jurica Golemac: “Čestitke fantom za odlično odigran polfinalni niz. Tudi v Novem mestu smo pokazali veliko osredotočenost. Mislim, da smo bili v boljši tekmovalni formi in imeli na razpolago več igralcev od Krke. To smo tudi izkoristili. V soboto se začenja finale, pred katerim imamo dovolj časa, da se odpočijemo in nanj dobro pripravimo. Nič še ni končano, še vedno je pred nami kar nekaj dela. Tega se dobro zavedajo tudi fantje, ki ne zganjajo nobene evforije,” so njegovo izjavo zapisali na portalu KZS.

Simon Petrov, trener Krke, pa je moral priznati premoč strategiji primorskih košarkarjev: “Primorska je bila nocoj ponovno veliko boljša. Mi smo igrali premalo čvrsto v obrambi, nismo izkoriščali malih osebnih napak in bili premalo čvrsti v obrambi. 52 prejetih točk v prvem polčasu je bilo preveč. Imeli smo težave s poškodovanimi in obolelimi igralci in mogoče je tudi to vplivalo na našo igro v obrambi, a na tak način se enostavno ne da igrati. Izkoristili so vse, kar so mogli, dobro zadevali, si priborili prednost in mi se nismo več znali vrniti. Sam sem pričakoval, da smo sposobni prikazati boljšo igro, a nam to ni uspelo in v prihodnjih dneh bomo analizirali, zakaj je bilo tako.”

Sorodne objave