Šiško odlično prebil evroligaški led, Bayern zelo blizu velikemu preobratu

V 18. krogu Evrolige je Bayern München doma s 77:84 izgubil proti moskovskemu CSKA-ju.

Bavarci so slabo začeli obračun in CSKA je že po prvi četrtini vodil za osem točk. Do najvišje razlike so Rusi prišli na začetku drugega polčasa, ko so pri izidu 25:45 povedli za 20. Bayern je takrat začel igrati precej bolje in tudi po zaslugi Žana Marka Šiška je razlika 6 minut pred koncem znašala le še eno točko. Do popolnega preobrata jim na koncu vseeno ni uspelo priti in CSKA se je po napeti končnici veselil 12. letošnje zmage.

Šiško je na parketu preživel nekaj manj kot 11 minut, v tem času pa zadel eno trojko in podelil tri asistence. V minutah, ki mu jih je namenil Oliver Kostić, je mladi organizator igre odlično vodil svoje moštvo in soigralcem pripravil precej odprtih metov, ki pa jih pogosto niso znali izkoristiti.

Najboljši igralec obračuna je bil odlični Mike James, ki je za CSKA dosegel kar 27 točk, temu pa dodal še pet skokov in sedem asistenc. Izmed Šiškotovih soigralcev je bil nocoj razpoložen predvsem bivši zvezdnik lige NBA Greg Monroe, ki je zbral 20 točk in 10 skokov, 17 točk pa sta dodala Vladimir Lučić in Josh Huestis.

FC BAYERN MÜNCHEN – CSKA MOSKVA 77:84 (10:18, 15:23, 27:18, 25:25)

Foto: FC Bayern München Basketball

Sorodne objave