Silver zaskrbljen: Če v Orlandu pride do okužb, bomo sezono spet prekinili!

Kljub temu, da novi koronavirus še vedno nekontrolirano razhaja po ZDA, se moštva lige NBA že zbirajo v Orlandu, kjer so bo 31. julija nadaljevala sezona najmočnejše lige na sveu. Komisarja lige Adama Silverja upravičeno skrbi, da bi kljub vsem varnostnim protokolom virus vseeno prebil t.i. mehurček.


»Ne bomo presenečeni, če bo še nekaj igralcev okuženih, ko bodo prišli v Orlando. Bolj skrb vzbujajoče je, da bi se pojavil pozitiven test znotraj kompleksa, potem ko bodo igralci že prestali karanteno. Takrat bi imeli resno težavo,« je v intervjuju za Fortune Brainstorm Health dejal Silver.

Prejšnji teden je na primer kar nekaj ekip zaprlo svoje dvorane za trening, ker naj bi se v njih pojavile okužbe s COVID-19, med njimi je bil tudi Miami Gorana Dragića. Silver meni, da bi bili v primeru okužbe znotraj mehurčka znova prisiljeni prekiniti sezono.

»Testirati smo začeli pred dobrima dvema tednoma in imamo kar veliko pozitivnih primerov. Menim, da je to odraz dogajanja v državi,« je zaskrbljen Silver in to upravičeno. Florida jev Ameriki trenutno najhujše žarišče novega virusa, samo v torek so tam odkrili več kot 7.000 novih primerov, skupaj že več kot 210.000.

»V sodelovanju z našimi strokovnjaki bi na papirju vse moralo delovati, a bomo videli. Prepričan sem, da bo v našem mehurčku bolj varno kot zunaj, saj bomo izvajali dnevna testiranja,” pravi Silver in dodaja: »Ta virus je zahrbten. Upoštevali bomo vse protokole in upali, da bo šlo vse po načrtih.

Če bodo znotraj centra v Orlandu odkrili zgolj posamezen primer, Silver še poudarja, tekmovanja ne bodo prekinili: »Menim, da imamo dobra orodja, da izsledimo, od kod virus izvira. Zagotovo pa bomo tekmovanje prekinili, če bo prišlo do znatnega povečanja primerov.«

Medtem so iz Brooklyna sporočili, da je na koronavirus pozitiven tudi Taurean Prince, že pred tem pa sta bila pri Netsih pozitivna nekdanji Dončićev soigralec DeAndre Jordan in pa trenutno njihov največji up Spencer Dinwiddie.

 

Photo: CBS Sports

Sorodne objave