Si zvezdnik 76ersov zasluži 61 milijonov na leto

Embiid in Harden

Jamesu Hardnu je ekipa Houstona leta 2020 ponudila podaljšanje pogodbe v vrednosti 50 milijonov dolarjev na leto. Zavrnil j. Brooklyn mu je pred to sezono ponudil triletno podaljšanje v vrednosti 161milijonov dolarjev. To je zavrnil. Kaj bodo storili Sixersi?


Najprej je James Harden zgrešil prvi dazum, da izbere svoje enoletno podaljšanje v vrednosti 47 milijonov dolatrjev. Druga priložnost za to bo po koncu sezone, za katero je Harden že večkrat potrdil, da jo bo sprejel. A sledi še eno podaljšanje. Kakšno bo to?

James Harden lahko dobi pogodbo v vrednosti 223 milijonov dolarjev, poleg tistih 47 milijonov. Skupaj je to 270 milijonov, kar ga uvrsti na prvo mesto po višini pogodbe v zgodovini NBA. Pri 37-letih bo s to pogodbo zaslužil 61 milijonov dolarjev, saj mu to omogoča stil pogodbe.

Težava pa je v tem, da nihče ne ve, ali jo bo sploh prejel. James Harden z izjemo ene tekme ni blestel v končnici, vsaj ne za svoje visoke standarde. Na enajstih tekmah je povprečno dosegal po 19.3 točk, 8.5 podaj, 5.8 skokov. Iz igre je povprečno metal 40,3-odstotno, za tri točke 36-odstotno, proste mete pa je zadeval 89-odstotno. Četudi statistika, z izjemo meta iz igre, ni slaba, je to pokazal vidni test. Vprašanje še vedno ostaja, če ga teži poškodba mečne mišice.

Sorodne objave