Shane Larkin podaljšal z Efesom, liga NBA ostaja opcija

Prvi zvezdnik Evrolige Shane Larkin je, kot je bilo pričakovano, za dve leti podaljšal pogodbo s turškim Anadolu Efes.


27-letni Američan, ki je letos tudi prejel turško državljanstvo, bo z novo pogodbo zaslužil 7,7 milijonov dolarjev (3,7 + 4), dogovor pa po njegovem izteku vsebuje tudi opcijo odhoda v NBA. Kljub prizadevanjem čez lužo se je Larkin odločil ostati v Evropi in nadaljevati z odličnimi predstavami pri Istanbulskem prvoligašu.

Do prekinitve letošnje sezone je ameriški organizator igre še enkrat več prikazoval unikatno košarko.  V razmahu 25-tih evroligaških tekem je v povprečju dosegal 22,2 točk, 3,1 skokov in 4,1 asistenc, podrl pa je tudi nekaj svojevrstnih rekordov. Po enem stoletju je postal je prvi igralec Evrolige, ki mu je na dveh zaporednih srečanjih uspelo doseči najmanj 40 točk, prav tako pa je postal prvi, ki ga je liga 4-krat zapored izbrala za igralca tedna.

Besede Larkina, ki jih je nedavno podal o ameriški super-ligi imajo po podpisu nove pogodbe z Efesom toliko večjo težo: »Ne bom se vrnil v NBA kot tretji organizator. Tako da, če katera ekipa sprašuje glede tega, se ne bomo niti javili na telefon.«

Photo: Fiba

Sorodne objave