Sezona stoletja in zvezdniška nesreča – trenutne poškodbe, ki pestijo celotno NBA

Po Klayu Thompsonu in Kevinu Durantu, zvezdnikih ki bosta zaradi poškodb izpustila večji del sezone, je nesreča tik pred začetkom tekmovanja dohitela še nekaj velikih imen.


Brooklyn je na poletni tržnici vsekakor zadel ‘terno’, ko je v ekipo zvabil Duranta, za nameček pa naj bi ta zaigral skupaj s Kyriom Irvingom, ki je zaradi Netsov zapustil Boston. Vedelo se je sicer, da na bivšega zvezdnika Bojevnikov Brooklyn še lep čas ne bo mogel računati, tolažilo pa jih je dejstvo da bodo v novo sezono stopili z enim najboljših organizatorjev igre na svetu. Nesreča pa nikoli ne počiva in nedavno je Irving utrpel obrazno poškodbo, ki zdaj pod velik vprašaj postavlja njegov nastop na uvodnem delu lige NBA. Dejstvo je, da bo moral Brooklyn še kar nekaj časa počakati preden bo lahko žel uspehe na poletni tržnici.

Prav tako je stisnilo prenovljeno zasedbo Houstona, katere največji aditiv je Russel Westbrook. Ta je po dolgoletni karieri v Oklahomi, kjer sta bila z Durantom nekoč strah in trepet, sedaj združil moči z Jamesom Hardnom. Udarni dvojec z odličnimi okrepitvami v ekipi naj bi še povišal napadalno kvaliteto Raket, Westbrook pa je trenutno še vedno na seznamu poškodovanih košarkarjev. Med poletjem je namreč prestal operacijo po »lažji« poškodbi kolena in je trenutno v fazi počivanja. Zdravniško in fizioterapevtsko osebje Houstona trenutno dela vse, da bi kralja trojnih dvojčkov spravili v red do uvodne tekme sezone. Trenutno dejstvo je le, da v predsezoni na ogrevalnih tekmah Westbrook zagotovo ne bo zaigral.

Neprijetna novica je udarila tudi iz štaba L.A. Clippersov, prav tako zmagovalcev poletne prodajne loterije. V svoje vrste so pripeljali domnevno najboljšega igralca na svetu Kawhija Leonarda in kot da to nebi bilo dovolj, bo slednji v prvi peterki Clippersov zaigral s Paulom Georgom. Toda ne kaj kmalu. Goerge je na treningu utrpel poškodbo rame, ta pa ga izven parketov zadržuje vsaj do 31. oktobra. Nekdanji zvezdnik Oklahome, ki bo v novi sezoni praktično zdesetkana odmevnejših imen, tako z novim klubom zagotovo ne bo odigral uvodnih srečanj. Če ste radovedni, nova sezona lige NBA se začne 22. oktobra s tekmo trenutnih prvakov iz Toronta in Pelikani z New Orleansa.

Vredno je omeniti še nekatere ekipe, ki bodo morale bolj ali manj počakati na celotne zasedbe. L.A. Lakersi so lahko srečni, da je vse vredu z LeBronom Jamesom, pestijo pa jih poškodbe ostalih igralcev. Na vrhu skrbi je zagotovo DeMarcus Cousins, ki bo zaradi hude poškodbe kolena, podobno kot Klay Thompsosn pri Golden Stateu, z igrišč odsoten vsaj do sredine maja. Na seznamu poškodovancev so se znašli še Kyle Kuzma, Jordan Caroline in Tanel Horton-Tucker. Vse kaže na to, da bo vsaj še nekaj časa znova James tisti, ki bo vlekel voz Jezernikov.

V manjših škripcih so tudi pri Portlandu, Torontu in Miamiju Gorana Dragića. Slednji bo do začetka sezone še v dvomih, ali bo zaigral z kanadskim dolgolascem Kellyjom Olynikom. Krilni center Vročice zaenkrat še počiva po lažji poškodbi kolena. Podobna situacija je trenutno tudi pri Torontu, kjer je zaradi poškodovanega palca pod vprašajem prvi organizator igre Kyle Lowry. Od dane trojice so tako lahko najbolj zaskrbljeni pri Portlandu, kjer se bo huda poškodba noge Jusufa Nurkiča kot vse kaže zavlekla vse do februarja. Omenimo še čarobni Washington, kjer sta na listi 4 poškodovanih igralcev tudi Isaiah Thomas in John Wall, ki še lep čas ne bosta na voljo glavnemu trenerju Scottu Brooksu.

Sezona lige NBA 2019-20 bo po mnenju tako ljudstva kot analitikov ena bolj zanimivih v zadnjem desetletju. Žal pa so poškodbe del slehernega športa, tako da bo nova sezona svoj vrh dosegla šele takrat, ko se bodo vsa največja imena ameriške košarke vrnila pod žaromete.

Sorodne objave