Serija Ljubljančanov se nadaljuje, pri zmagi pomembna tudi razlika!

Serija Cedevite Olimpije se nadaljuje. V ljubljanskih Stožicah je padla še Germani Basket Brescia z 73-62.


Cedevita Olimpija je v tekmo krenila odločno in hitro povedla z 8-3, a nato se je Italijanom odprl met za tri točke. V prvi četrtini so zadeli kar 4 trojke in Ljubljančane spravili v minimalni zaostanek (19-20).

V drugi četrtini je Ljubljančanom nekoliko stekel tudi met. Prav dve trojki Filipa Krušlina in ena Codija Millerja-McIntyreja sta bili ključni pri pobegu in gradnji vodstva Cedevite Olimpije. Na odmor med polčasom so zaradi omenjene trojke Millerja-McIntyreja prav v zadnji sekundi četrtine odšli s prednostjo 12. točk (38-26).

Tretja četrtina se je začela po notah Brescie, ki je začela topiti prednost Zmajev. Aktivna sta bila predvsem Awudu Abass in Kenneth Horton, čeprav na celotni tekmi dejansko nihče izmed gostov ni strelsko izstopal. Razlika je dobro minuto pred koncem znašala zgolj še dve točki (44-42), vendar pa je nato sledila serija Cedevite Olimpije, ki je ob trojki Eda Murića in koših Maika Zirbesa in Ryana Boatrighta znova pobegnila na varnejšo prednost. Na drugi strani je Sacchetti zadel zgolj en prosti met in postavil izid tretje četrtine (51-43).

V zadnji četrtini je bilo izjemno pomembno izvajanje prostih metov. Dobro jih je izvajal Mikael Hopkins, ki je po dveh zgrešenih prostih metih v prvi četrtini tokrat zadel kar 8 zaporednih. Po trojkah Abassa, Deanreja Lansdowna in Davida Mossa so se Italijani približali na pet točk zaostanka (64-59). Ko je bio Moss v zadnji minuti znova natančen izza črte za tri točke je bilo celo zgolj +4 (66-62), a Cedevita Olimpija je imela znova pripravljen odgovor. S serijo sedmih zaporednih točk so postavili končni izid 73-62.

Prva strelca Ljubljančanov sta bila Boatright in Miller-McIntyre s po 14 točkami, pri Brescii je izstopal Kenneth Horton s 13 točkami, kar trije gostujoči košarkarji so se ustavili pri 10 točkah.

Razlika enajstih točk zna biti pomembna tudi pri morebitni borbi za napredovanje. Brescia je namreč Cedevito Olimpijo na domačem parketu porazila zgolj za 7 točk.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave