Sergio Scariolo: Srbija ima moštvo naslednjega desetletja

Mesec dni mineva odkar je slavni italijanski trener Sergio Scariolo špansko reprezentanco vnovič popeljal na vrh sveta. V intervjuju s srbskim časnikom Kurir je Scariolo izjavil: »Postali boste najboljše moštvo v naslednjih desetih letih«. Očitno italijanski strateg bolj verjame v srbsko reprezentanco, kot pa Srbi sami.


Scariolo je mnenja da imajo »Orli« še vedno najboljšo ekipo v Evropi, kateri bi na čelu z Bogdanom Bogdanovićem moralo pripadati naslednjo košarkarsko desetletje. »Moram vam povedati, da je vaša ekipa daleč najboljša v Evropi in tako bo vsaj še naslednjih deset let,« Scariolo piha na dušo Srbom, ki jih še danes žrejo slabe predstave iz Kitajske, kjer so bili brez dvoma prvi favoriti za naslov.

Italijan poudarja tudi, da tovrstni hvalospevi srbski reprezentanci ne smejo več predstavljati pritiska: »To ne pomeni, da mora zdaj Srbija vsako tekmo dobiti s +20. To se ne bo zgodilo, četudi so najverjetneje najboljši v Evropi in drugi na svetu. Na favorita vpliva mnogo faktorjev. Želja pri Srbiji nikoli ni bila vprašljiva in fantje so se trudili do zadnje tekme na prvenstvu (na Kitajskem). Še vedno so premagali ZDA in nato dobili tudi tekmo za peto mesto.«

Zaveda se, da narod ključne poraze Srbije na minulem SP-ju doživlja kot tragedijo, toda opozarja: »Ni tragedije v športu, ko se ekipa trudi in tekmuje, tragedija je ko tega ni, ko med igralci ni spoštovanja… Pri vas ni tako. Zdaj so važne tekme prihodnosti, pred vrati so Olimpijske igre. Verjamem, da bo Srbija na koncu stala na stopničkah, to mislijo vsi poznavalci košarke. Želim vam vso srečo, razen na tekmi s Španijo!«, je simpatično zaključil en najbolj uspešnih evropskih trenerjev Sergio Scariolo.

Photo: cope.es

Sorodne objave