Selektor Grgić na seznam dodal tri košarkarice

Dober teden dni pred začetkom priprav na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Bolgariji in Islandiji, se je širši seznam slovenske ženske članske reprezentance razširil za tri imena. Za nastop v dresu z državnim grbom kandidirajo še Urša Žibert, Merisa Dautović in Gala Kramžar.


Selektor Damir Grgić je dodatne tri košarkarice na seznam uvrstil zaradi nepredvidljive situacije glede morebitnih okužb s COVID-19. V zadnjih dneh je namreč koronavirus zašel v vrste celjskega kluba, ki ima na reprezentančnem seznamu tri igralke, vse pa so bile v bližnjem stiku z okuženo osebo. Urša Žibert (Tosama Ledita), Merisa Dautović (Maribor) in Gala Kramžar (Triglav) so, tako kot preostala štirinajsterica igralk in člani štaba, že opravile prve teste, ki jih zahteva Fibin protokol vstopa v kvalifikacijski mehurček.

Selektor Damir Grgić bo dvanajsterico košarkaric za tekmi proti Bolgariji in Islandiji določil po prejemu izvidov uvodnih testiranj v začetku naslednjega tedna. Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 31. januarja v popoldanskih urah in zvečer v dvorani Stožice že opravila prvi trening.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

5. kolo – četrtek, 4. februar 2021, ob 16.15
SLOVENIJA : BOLGARIJA (prenos na Kanalu A)
6. kolo – sobota, 6. februar 2021, ob 17.00
SLOVENIJA : ISLANDIJA (prenos na Kanalu A)

Slovenke, ki so po štirih odigranih tekmah s štirimi zmagami na čelu lestvice skupine A in jim tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine lahko prepreči le še čudež, se bodo v ljubljanskem mehurčku z Bolgarijo pomerile 4. februarja ter z Islandijo 6. februarja. Ljubitelji košarke si boste obe tekmi v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Foto: KZS

Sorodne objave