Se obetajo velike spremembe v organizacij evropskih košarkarskih tekmovanj?

V sredo bo v Barceloni potekal sestanek generalnih direktorjev Evrolige, ki bi lahko povsem spremenil organizacijo evropskih košarkarskih tekmovanj.


Razvoj košarke na stari celini že nekaj let ovira spor med Evroligo in Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba). Največje težave povzroča neusklajenost tekmovalnih koledarjev, ki številnim igralcem onemogoča sodelovanje pri reprezentančnih akcijah. Po poročanju grške tiskovne agencije SDNA bi lahko organizaciji končno našli skupni jezik že na sestanku enajstih generalnih direktorjev Evrolige, ki bo potekal v sredo. Grški novinarji poročajo, da naj bi pri končanju spora sodelovala celo liga NBA, saj je bil na sestankih med Evroligo in Fibo prisoten namestnik komisarja NBA Mark Tatum.

V javnost so prišle tudi informacije o reorganizaciji Evrolige, v kateri naj bi v prihodnje sodelovalo več klubov. Najmočnejše evropsko košarkarsko tekmovanje naj bi bilo sestavljeno iz 24 ekip, šest izmed njih bi se uvrstilo prek novega tekmovanja, ki bi nadomestilo evropski pokal in ligo prvakov. Več bo najverjetneje jasno že jutri.

Sorodne objave