Ščuka: Želim izkoristiti vsako minuto

Pred začetkom letošnjega Eurobasketa, čakajo izbrance Aleksandra Sekulića še kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo proti Estoniji in Nemčiji. Ker nekaterih prvokategornikov še ni na pripravah, so se v reprezentančnem štabu odločili, da priložnost za spoznavanje članske reprezentančne košarke, ponudijo nekaterim mlajšim.


Luka Ščuka, je eden izmed mladeničev, ki se bo to poletje boril za reprezentančne minute in kot sam pravi, poskušal od starejših soigralcev vsrkati čim več znanja: “Ozračje v ekipi je res izvrstno. Nasploh je nekaj posebnega biti tu s takimi igralci. Želim izkoristiti vsako priložnost in morebitno minuto, ki jo dobim. Poleg tega se želim čim več naučiti od teh starejših igralcev. Še posebej od Dončića, ki ga žal še ni, in Dragića. Vsi si seveda želimo, da bi prišel in zaigral na evropskem prvenstvu tudi Goran Dragić. To bi bilo za Slovenijo nekaj posebnega.” 

Na Sekulićevem seznamu se je letos prvič znašel tudi Robert Jurković, ki je v letošnji sezoni nase opozoril v dresu ljubljanske Ilirije. “Vsi v reprezentanci so me lepo sprejeli in res se dobro razumemo. Prvi dan si sicer še malce sramežljiv, ko pa se fantje začnejo šaliti s tabo, se malce sprostiš, se takoj vključiš in je veliko lažje.”  kljub temu, da je bil eden izmed boljših posameznikov ve letošnjem državnem prvenstvu, pa ga je vpoklic kakopak nekoliko presenetil: “Vpoklic me je seveda malce presenetil. Nedvomno je velika čast, da lahko braniš barve slovenske reprezentance in treniraš z vsemi temi igralci, od katerih se lahko veliko naučiš.

Kljub temu, da Ščuka, Prepelič, Ciani in Jurkovič za nastop na jesenskem Eurobasketu najbrž ne bodo konkurirali, se zdi, da je njihov vpoklic korak naprej k pripravi na menjavo generacije, ki je v vsakem ekipnem športu neizbežna.

Foto: FIBA

Sorodne objave