Ščuka in Duščak zrežirala zmago Cedevite Olimpije

Ljubljana – S tekmo Cedevite Olimpije proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčurju se je začel drugi del tekmovanja v Ligi Nova KBM. Ljubljančani, ki so igrali z močno pomlajeno ekipo, so na domačem parketu vodili večji del srečanja in zasluženo zmagali proti dokaj nerazpoloženi gostujoči ekipi. Izkazala sta se Luka Ščuka in Dan Duščak, ki sta od domačih 67 točk dosegla skupaj kar 44 točk.
FOTO: alesfevzer.com/KK Cedevita Olimpija


LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
Četrtek, 25. februarja

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:60 (15:13, 23:13, 7:15, 22:19)
Cedevita Olimpija: Radovič 9, Duščak 20, Jurkovič 6 , Ščuka 24, Đurkić 1, Jovanovič 5, Daneu 0, Todorovič 2.
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 2, Rojc 2, Murić 14, Martinčič 19, Kralj 14, Bubnić 3, Tešić 4, Strmčnik 2.
CELOTNA STATISTIKA
Ljubljanski košarkarji so s pomlajeno postavo – trojici izkušenejših igralcev so v domačem taboru dodali še sedem igralcev svoje mladinske ekipe – premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in tako v Ligi za prvaka začeli z zmago.
Tekma je bila dokaj izenačena, mladi Ljubljančani so si nekajkrat priborili manjšo prednost, a so jih gostje tudi lovili, na koncu pa so si Ljubljančani le priigrali dovolj naskoka, da zadnji poskus Šenčurja za preobrat ni bil uspešen. Po izenačenju na 13:13 so domači prvič pobegnili in prednost zadržali do sredine tretje četrtine. Takrat pa so imeli svoje minute tudi gostje, od zaostanka 28:41 so v nekaj minutah prišli le na 41:43. A je Cedeviti Olimpiji nato le uspelo ustaviti nalet, v zadnji četrtini pa so prišli do vodstva 64:57 in 67:60. Ob koncu je Šenčur še dvakrat poskusil s trojkami, toda žoga ni šla več skozi obroč, tako da so se zmage razveselili v domačem taboru.
Pri Ljubljančanih je bil najboljši Luka Ščuka z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 11 skokov, 20 točk je dodal Dan Duščak. Pri poraženih gostih pa je Nejc Martinčič dosegel 19 točk, po 14 pa Dino Murić in David Kralj, prvi je dodal še 15 skokov.
V naslednjem kolu bo Cedevita Olimpija 4. marca igrala z Rogaško, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa dva dni pozneje z ekipo iz Podčetrtka.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave