Schröder zaradi “varnosti” ne bo igral za Nemčijo v Tokiu

Dennis Schröder ne bo zaigral na olimpijskih igrah

Nemška košarkarska reprezentanca ne bo mogla računati na organizatorja igre Dennisa Schröderja. V uradnem obvestilu so pojasnili tudi razlog in svoje mnenje.


»Dennis Schröder ne bo igral za Nemčijo na olimpijskih igrah v Tokiu. Razloga za to odločitev sta previsoka odškodnina in zavarovalnina, ki je ne moremo doseči,« so zapisali na nemški košarkarski zvezi. Trener izbrane vrste, Henrik Rodl, pa je preprosto dejal, da je to dejstvo, ki ga morajo sprejeti.

Organizator igre Los Angeles Lakersev je tik pred podpisom pogodbe, ki mu lahko prinese zajeten kup denarja. Zaradi »varnosti« pred morebitno poškodbo ni nastopil niti na kvalifikacijskem turnirju v Splitu. V kolikor bi se poškodoval, bi najverjetneje ostal brez velike pogodbe, ki si jo močno želi.

»Seveda bi si želel nastopiti v Tokiu. To so olimpijske, mogoče celo največja čast za športnika in vedno sem si želel nastopiti na njih. Razočaran sem, da ne morem igrati in se boriti z ekipo. Zelo pa sem vesel za dvanajst fantov, ki odhajajo v Tokio. Borili so se in si izborili nastop. Ponosen sem na njih,« pa je o tem povedal Schröder.

Že nekaj časa se pojavljajo govorice, da naj bi si nemški organizator igre želel (pre)visoko pogodbo za svojo igro. Želel naj bi si večletno pogodbo višjo od sto milijonov dolarjev. Ali mu bodo to željo uresničili v Los Angelesu, ali pa bo ponovno menjal ekipo? To bomo videli v naslednjih nekaj tednih.

Sorodne objave