Saša Vujačić postal ameriški državljan

Nekdanji prvak lige NBA je včeraj pridobil ameriški potni list, z njim pa je poziral pred domovanjem svojega nekdanjega moštva v Los Angelesu.


Saša Vujačić je svojo košarkarsko pot začel v vrstah mariborskega Branika, od koder se je preko Polzele pri 17. letih preselil v Videm. Že leta 2004 je nato odšel v Kalifornijo, saj so ga na naboru izbrali sloviti Los Angeles Lakersi, s katerimi je nato tudi takoj podpisal večletno pogodbo.

“Ponosen sem, da sem Američan! Zahvaljujem se Cassy Athena, da je zabeležila ta poseben trenutek. Zahvaljujem se tudi svoji družini, ki mi zmeraj stoji ob strani,” je ob tem pomembnem življenjskem dogodku Saša sporoči svojim oboževalcem.

https://www.instagram.com/p/B1e-t5RlTpW/?utm_source=ig_web_copy_link

Dolga kariera v ligi NBA

Kar 7 sezon je bil član zvezdniških Los Angelesov Lakersov, kjer je bil prva menjava za mentorja Kobeja Bryanta, z njimi pa je osvojil tudi dva šampionska prstana. V novi domovini je nosil še dresa Clippersov in New Jersey Netsov, svojo pot v ligi NBA pa je sklenil v New Yorku. Vmes se je preizkusil tudi na najvišjem nivoju v Evropi, saj je 3 sezone preživel pri carigrajskem velikanu Efesu. 35-letnika so v zadnjih letih že nekoliko dohitela leta, za prihodnjo sezono pa je sklenil pogodbo z italijanskim drugoligašem Scaligera Basket Verona.

Slovenski dres mu ni bil usojen

Leta 2002 je z reprezentanco do 18 let osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Nemčiji, takrat pa je tudi odigral zadnjo uradno tekmo za Slovenijo. Še najbližje temu, da bi zbral tudi uraden nastop v članskih kategoriji je bil leta 2009, vendar je po sporu z vodstvom reprezentančne priprave hitro zapustil. V naslednjih sezonah se nato reprezentančnim povabilom več ni odzval.

Sorodne objave