Sanon zapušča Cedevito Olimpijo

Issuf Sanon prihodnje sezone ne bo odigral v dresu Cedevite Olimpije, saj se vrača v Ukrajino, kjer je podpisal pogodbo z Dniprom.


Kot so Ukrajinci objavili na klubski spletni strani, so s Sanonom podpisali pogodbo do konca sezone. Eden večjih upov ukrajinske košarke se je pred podpisom pogodbe na pripravah na Rogli mudil z Olimpijo, zaenkrat pa še ni znano ali bo tudi v prihodnosti ostal član Olimpije in za Dnipro nastopal le kot posojen igralec.

19-letni, 194 cm visoki branilec, ki prihaja iz Donjecka, je svojo profesionalno pot začel prav pri Dnipru. Tam je dočakal svoje prve članske minute, januarja 2018 pa se je kot velik talent preselil v Stožice. Sanonu ni uspelo izpolniti velikih pričakovanj, svoje najboljše predstave v lanski sezoni pa je pokazal v državnem prvenstvu, kjer je na tekmo dosegal 7,6 točk v nekaj več kot 20 minutah igre.

Leta 2018 ga je kot 44. na NBA naboru izbralo moštvo Washington Wizardsov. Letošnjo poletje je za Ukrajino blestel na evropskem prvenstvu do 20 let v Izraelu, kjer je povprečno dosegal 18,9 točk, 5,6 skokov in 4,1 podaje. V kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo je dobil tudi priložnost v članski reprezentanci in debitiral na tekmi proti Sloveniji.

Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Sorodne objave