Samozavestni Kyrie ključ do osvojitve prstana vidi v podobnosti svojega priimka z Ervingom

Kyrie Irving je košarkar, ki ima za svojim pasom že en šampionski prstan. Osvojil ga je s Cleveland Cavaliersi, vendar je tedaj večino slave pobral LeBron James, Irving pa je bil drugi zvezdnik moštva. Po neuspeli epizodi z Bostonom je Kyrie sedaj član Brooklyn Netsov, do povratka Kevina Duranta, pa bo prav Irving prva violina svojega moštva. 


Očitno je, da Irvingu samozavesti ne primanjkuje. V sredo je v Well Fargo Centru govoril s Carisom LaVertom, tamkajšnjim novinarjem in spregovoril tudi o zgodovini franšize in svojem mestu v njej. “Nobeno naključje ni, da so svoj zadnji naslov Netsi osvojili, ko je za njih igral Julius Erving,” je dejal Irving in pokazal svoje poznavanje košarkarske zgodovine. Julius Erving je resnično osvojil naslov dva naslova z Netsi, sicer še v izvedbi lige ABA, ki se je kasneje združila z NBA. Naslova iz leta 1974 in 1976 sta veliko pripomogla tudi k Ervingovemu članstvu v Hiši slavnih. “Sedaj imamo novega Irvinga, samo pravim, “ je dodal 27-letni Američan in nekoliko zmedel LaVerta. Priimka Irving in Erving sta namreč zapisana drugače, izgovorjava pa je res povsem enaka in očitno Kyrie tudi tu črpa dodatno samozavest.

Irvinga sicer še v tej sezoni čaka še kar nekaj dela, če bo želel Brooklyn sploh pripeljati v izločilne boje. Trenutno so Netsi na 8. mestu Vzhoda, to pa je še zadnje mesto, ki pelje v končnico.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: EssentiallySports

 

 

Sorodne objave