Samo čakali so, kaj bo naredil Dončić

Na nedeljski tekmi proti Clippersom so košarkarji Dallasa doživeli svoj 13. poraz v tej sezoni. Kljub 29 točkam Luke Dončića in  njegovemu novemu dvojnemu dvojčku, so mogli priznati premoč nasprotnikov, s končnim izidom 112:98.


Dončić je ob metu 9:21 dosegel 29 točk, 10 skokov in 4 podaje. Izgubil je štiri žoge in zadel osem od 13 prostih metov. Dobil pa je tudi deseto tehnično napako v sezoni, eno so mu konec prve četrtine tudi črtali.

Dallas je izgubil 4 od zadnjih 5 tekem. Po tekmi je bil do igre svojih varovancev zelo kritičen tudi Jason Kidd.

“Mislim, da so v ključnih trenutkih obračuna nekateri naši posamezniki spet čakali, kaj bo naredil Luka Dončić. Tekmeci so bili na to pripravljeni, v odločilnih trenutkih so Clippersi odigrali dobro obrambo, mi pa nismo imeli ustreznih rešitev. Ponavljam, ni prvič, da so fantje čakali, da nas reši Luka,” je tekmo komentiral Kidd. Boj za končnico bo neizprosen in Dallas si ne sme privoščiti take igre. Predvsem pa morajo delati na prostih metih.

“Kot sedaj kaže, bo odločala prav vsaka tekma. Nihče ne želi v dodatno razigravanje za končnico. Naš cilj je, kot še vso sezono, da se neposredno uvrstimo v play-off,” je dodal. “Moramo delati na tem in biti samozavestni. Vsak dan na treningu moramo najti to rutino, gre za veliko stvar.” Dallas je namreč zadel le 15 od 26 prostih metov, Clippersi pa so zgrešili le enega od 31.

“Ko kot ekipa v ligi največkrat prideš do prostih metov, pri zadevanju pa si med najslabšimi, ti to ne pomaga pri doseganju zmag. Prosti meti lahko preprečijo nize tekmecev, tebi pa pomagajo pri ustvarjanju lastnih nizov. To je naš naslednji korak, začeti zadevati te mete,” je povedal Kidd.

Sorodne objave