S sezono zaključil tudi Luka Rupnik

Iz Belgije je danes prispela vest, da je bila letošnja sezona belgijske EuroMillions lige odpovedana.

Odločitev so vodilni možje belgijskega državnega prvenstva sprejeli po posvetovanju z domačo košarkarsko zvezo. Za prvaka je bilo okronano moštvo FILOU Oostende, ki je po dosedaj odigranih 17 tekmah s 13 zmagami zasedalo prvo mesto. Na drugem mestu je sezono zaključila ekipa Belfius Mons-Hainaut, tretji pa je bil Telenet Giants Antwerp, za katerega je uspešno nastopal Luka Rupnik. Antwerp je prav v zadnjem krogu izgubil drugo mesto, po tem, ko so za le tri točke izgubili proti neposrednemu tekmecu iz Monsa.

Rupnik je krstno sezono v belgijskem državnem prvenstvu zaključil s povprečjem 9.6 točke, 3.8 skoka in 6 asistenc na tekmo. Pri tem je bil tudi drugi najboljši podajalec lige, boljši je bil le Kenny Speedy Smith, ki pa je za Oostende prvič zaigral šele ob koncu decembra, skupno pa zbral osem nastopov.

Reprezentančni organizator igre je z Antwerpom že predtem zaključil tudi z nastopanjem v Fibini Ligi prvakov. Tam je bil 26-letni Idrjčan še nekoliko strelsko bolj razpoložen, na tekmo je namreč povprečno dosegal 11.1 točke, 2.4 skoka in 3.6 asistence.

Foto: FIBA Champions League

Sorodne objave