Rogaška pripeljala dve okrepitvi

Iz Rogaške so danes sporočili, da bosta prihodnji dve sezoni njihov dres nosila Jan Dornik in Dejan Čigoja.


21-letni Jan Dornik je kariero pričel v rodnem Kranju, kjer je nosil dres Triglava. Leta 2015 je sledila selitev v vrste ljubljanske Olimpije, kjer je v razvojni ekipi dobil prvo priložnost v članski konkurenci. Po koncu mladinskega staža se je 199 cm visoki krilni igralec preselil k škofjeloškemu LTH Castingsu, v sezoni 2017/18 pa je zanje v drugoligaški konkurenci na tekmo povprečno beležil 11,3 točke in 6,7 skokov. Jeseni 2018 je sledil odhod v ZDA, kjer je do januarja nosil dres slovite čikaške univerze Loyola, sezono pa je znova končal v dresu LTH Castingsa.

Dornik se je Rogaški priključil že ob začetku priprav, v podpis pogodbe pa je ekipo dokončno prepričal z igrami na nedavno zaključeni pripravljalni turneji po Kitajskem. Bil je tudi član reprezentanc mlajših selekcij Slovenije, pri čemer je Slovenijo nazadnje zastopal leta 2018 na evropskem prvenstvu do 20 let.

Dejan Čigoja je nekoliko izkušenejši košarkar, saj bo septembra dopolnil 31 let. V prejšnji sezoni je igral za KK Tajfun Šentjur, tekom kariere pa se je preizkusil tudi v drugi španski in avstrijski ligi. Lansko sezono je v Šentjurju odigral 26 tekem, na katerih je zbral skupno povprečje 6.7 točke, 2.9 skoka in 1.6 podaje.

S tema dvema prestopoma je Rogaška zaključila s kadrovanjem pred sezono 2019/2020.

 

Foto: KZS/www.alesfevzer.com

 

Sorodne objave