Rimac po zmagi nad Cibono: Lahko postanemo zelo dobra ekipa

V Stožicah so košarkarji Cedevite Olimpije prišli še do druge zmage v letošnji sezoni lige ABA in ostajajo na vrhu lestvice.


Na nedeljskem pozno popoldanskem srečanju so po ne preveč prepričljvi igri s 79:70 ugnali zagrebško Cibono. Znova je blestel Codi Miller-McInytre, ki je nasul 24 točk in podelil 6 podaj. Po tekmi je v izjavi dejal, da si želi, da bi v prihodnje prednost desetih točk še povečali, ne pa je zapravili in s tem tekme hitreje odločali.

Nekoliko bolj se je razgovoril strateg moštva, Slaven Rimac, ki pravi, da je zadovoljen z zmago, a je v igri še vedno preveč napak, razočaran pa je tudi nad igro v obrambi v domači dvorani.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Najpomembnejša je zmaga, tu ni veliko za povedati, a ne moremo biti zadovoljni z veliko zadevami. Nova ekipa smo, in soočamo se s težavami, skozi katere mora iti vsako moštvo. Dobro, da se nam to dogaja medtem, ko zmagujemo v Ligi ABA. Preveč je še vedno izgubljenih žog in nervoze. Dvoboj bi lahko v svojo korist odločili večkrat in se oddaljili na 20 točk razlike, a nam to ni uspelo. Logično je, da se nato pojavi nervoza. Kljub temu smo tekmo dobili predvsem na račun izkušenj in sreče. Kvaliteta naših igralcev je prišla do izraza. Potrebno pa je biti realen in se zavedati dejstva, da je za vsako stvar potreben čas. Ekipa na trenutke deluje zelo dobro, to smo večkrat že dokazali proti boljšim tekmecem. Pride pa tudi do trenutkov, ko se vsak igralec povleče sam vase, in začnejo razmišljati individualno. Takrat ne iščemo dobrih rešitev, na tekmi s Cibono pa se je to poznalo pri številu izgubljenih žog. V oči bodeta zgolj dve pridobljeni žogi. Predvsem na domačem parketu bi jih lahko bilo več, saj to moštvo lahko igra v obrambi in vrši pritisk na žogo. Fantje so se večino tekme borili, a manjka igra s samozavestjo in avtoriteto. Verjemite, ekipa ima lep potencial, in ko se bodo košarkarji dvignili na raven, ki jo lahko dosežejo, lahko postanemo zelo dobra ekipa.«

Codi Miller-McInytre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vesel sem, da smo našli način, kako pravilno zaključiti tekmo. Na pripravljalnih tekmah, ter na uvodnih dveh tekmah Evropskega pokala smo se vedno uspeli dokopati do vodstva, a slednjega nam nato ni uspelo zadržati do konca tekma. Dobra stvar je, da smo uspeli zadržati naše vodstvo, ki smo si ga priborili na začetku tekme, in na koncu zmagali. Naslednja naloga je, da skušamo na tekmah, na katerih povedemo z desetimi točkami razlike, to vodstvo dvigniti na 15 točk, in tako naprej skozi celoten dvoboj.«

LIGA ABA, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 13. oktober, ob 17.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – CIBONA 79:70 (21:14, 21:17, 15:17, 22:22)
Cedevita Olimpija: Krušlin, Boatright 10, Krampelj, Hopkins 5 (9 skokov), Vujačić, Murić 5, Mulalić 6, Miller-McIntyre 24 (4 skoki in 6 podaj), Blažič 12 (5 skokov), Stipanović 5 (12 skokov in 4 podaje), Simonović 8 (7 skokov), Zirbes 4.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave