Rick Carlisle odkrito o Dončićevem nastopu za reprezentanco

Potem, ko je včeraj postalo znano, da bo Slovenija vozovnico za olimpijske igre iskala v Kaunasu, se je javnost pričela spraševati o nastopu Luke Dončića.


Na veselje slovenskih navijačev je Dončić pred dobrima dvema tednoma že potrdil, da namerava igrati na kvalifikacijskem turnirju, to pa ni prepričalo največjih skeptikov, ki imajo v spominu zasidrane skrivnostne “poškodbe” nekaterih NBA igralcev tik pred začetkom priprav. Po zadnjem treningu Dallas Mavericksov so tako med drugim Ricka Carlisla povprašali tudi o tem, kaj meni o Dončićevem nastopanju za reprezentanco:

Odločitev je popolnoma njegova, mi ne smemo nikomur reči ali lahko nastopa za reprezentanco. To je pravilo, ki je v veljavi že nekaj let. Vem, da je Slovenija zelo ponosna država, spomnim se kako so odigrali evropsko prvenstvo leta 2017. Letos maja, ko sem bil tam, sem se peljal z dvema taksijema. Oba voznika sta mi takoj dejala: ‘Vi trenirate Maverickse,’ in začela govoriti o zmagi na evropskem prvenstvu, koliko ta zmaga pomeni državi. Vem, da je veliko ponosa v tem, da igraš za reprezentanco. To bo Lukova odločitev, podpirali ga bomo kakorkoli se bo odločil.”

Foto: Fiba Eurobasket

Sorodne objave