Rekordni dosežki v 16. kolu 2. SKL

Minuli vikend se je odvijalo 16. kolo druge slovenske košarkarske lige. Odigrane so bile 4 tekme. Troti, Postojna in Medvode so na poti do novih točk pometli z nasprotniki. LTH Castings se je za vrh lestvice malce bolj namučil in na koncu ugnal Goričane s 5 točkami prednosti.


Prva tekma kroga se je začela v soboto v Litiji, kjer so gostovali Novomeški Troti. Gostje so hitro pokazali svojo moč, ter prvo četrtino zaključili skoraj s 20 točkami prednosti. Tudi v nadaljevanju Litijanom ni uspelo ustaviti varovancev trenerja Kobala, ki so na koncu srečanje dobili z rezultatom 66:102. Tekmo kariere je imel 25-letni Domen Janc, ki je v 30ih minutah igre ekipi Litije natresel kar 36 točk. Praktično nezgrešljiv je bil pri metu za 2. Od 8ih poskusov je bil uspešen kar 7krat. Svojemu strelskemu izkupičku je dodal še 4 skoke, 3 podaje in 2 ukradeni žogi.

Na drugo tekmo kola so v postojno pripotovali košarkarji Portoroža. V prvih treh četrtinah smo spremljali napet obračun. Domačini so v zadnjo četrtino vstopili z minimalno prednostjo 2 točk. Vendar je gostom v zaključku tekme zmanjkalo moči. Na koncu so tekmo izgubili z izidom 74:58. Pri zmagi Postojne se je najbolj izkazal Sebastjan Borse, ki je v dosegel najvišje število točk v 2. skl v karieri. K zmagi jih je prispeval 28, temu dodal še 3 skoke in 3 podaje.

Najbolj napeto srečanje kroga se je odvijalo v dvorani Poden, kjer so Škofjeločani gostili Primorce iz Nove Gorice. Skozi celotno srečanje smo spremljali izenačen dvoboj. Vodstvo se je zamenjalo kar 15krat, ekipi pa sta bili izenačeni 10krat. V zaključku so bili uspešnejši domačini in dobili tekmo z izidom 83:78. V vrstah LTHja je bil najbolj razpoložen Anže Zdolšek. Tekmo je začel iz klopi in v 25ih minutah igre vpisal 17 točk, 5 skokov in 8 podaj. Pri gostih je bil najuspešnejši 24-letni Ljubljančan Aljaž Stopar, ki je vknjižil svoj 7 dvojni dvojček sezone. Ob porazu je dosegel je 20 točk, 13 skokov in 5 podaj.

Zadnja tekma minulega vikenda se je odvijala na vznožju Šmarne gore v dvorani OŠ Vižmarje-Brod. Domača Ljubljana je gostila sosede iz Medvod. Gostje so že na začetku srečanja stopili na plin in pokazali vlogo favorita. Prvi polčas so dobili z 22 točkami prednosti. V nadaljevanju so svojo prednost zadržali in tekmo dobili z rezultaom 73:93. Pri bivših Pingvinih sta bila najbolj razpoložena Martin Leskovšek in Miha Fon, oba sta dosegla 14 točk. Fon je ob tem dodal še 7 asistenc. V vrstah gostov se je s tekmo kariere izkazal David Purič. Ljubljančan je prvič v karieri na tekmi 2. slovenske lige dosegel 20 točk. Ob tem ujel še 5 skokov, 4krat uspešno podal, ter ukradel kar 5 žog.

Po nedokončanem krogu so se na vrh lestvice z 12 zmagami vrnili košarkarji LTH Castingsa. Prehiteli so Slovan, ki ima tekmo manj. Tudi Troti s tekmo manj še naprej ostajajo na 3. mestu. Kar 4 tekma manj pa imajo košarkarji Sežane, ki na parket niso stopili že od sredine decembra. Kot vse kaže bodo svojo prvo tekmo v tem koledarskem letu odigrali v soboto, ko na Primorsko prihaja vodilna Škofja Loka.

Foto: Škofja Loka

Sorodne objave