#rakete zaključujejo priprave

Ljubljana – Ženska članska reprezentanca v Ljubljani počasi zaključuje priprave na EuroBasket, kamor bo odpotovala v nedeljo. Prva tekma na evropskem prvenstvu slovenske košarkarice čaka v četrtek, 17. junija, ko se bodo pomerile s Turčijo. #rakete in štab reprezentance so danes na novinarski konferenci predstavili svoja pričakovanja pred začetkom prvenstva.


Žensko člansko reprezentanco le še dva dneva ločita od potovanja na evropsko prvenstvo v Strasbourg, kamor se bodo #rakete preko Frankfurta podale v nedeljo. Slovenke tako počasi zaključujejo uspešne priprave na prvenstvo, ki so jih #rakete opravile na Rogli, v Laškem, Zrečah, Ljubljani ter na turnirju na Slovaškem. Izbrane Damirja Grgića so do zdaj odigrale šest pripravljalnih tekem, na vseh šestih pa so se veselile zmage. Dvakrat so ugnale Črno goro, enkrat so bile boljše od Slovaške, kar trikrat pa so ugnale izbrano vrsto Poljske. Zadnja pripravljalna preizkušnja jih čaka v ponedeljek v Strasbourgu, kjer se bo Slovenija pomerila s Francijo. Skupno bodo Slovenke opravile 28 dni priprav.

Slovenija bo tretjič zapored igrala na EuroBasketu. V Strasbourgu bo nastopala v skupini C, kjer jo 17. junija ob 18. uri čaka uvodna tekma proti Turčiji, dan kasneje se bodo #rakete ob 15ih pomerila z Belgijo, po dnevu premora pa jih 20. junija ob 12ih čaka še obračun z Bosno in Hercegovino.

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih, ki bo na sporedu 21. junija, zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 23. junija.

Boj za odličja in končne uvrstitve bo gostila španska Valencia. Polfinalna dvoboja in tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija 2021. Najboljših šest reprezentanc se bo uvrstilo tudi v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji.

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE

#rakete bodo tretjič nastopile na evropskem prvenstvu. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 so osvojile 14. mesto, dve leti kasneje pa so v Srbiji tekmovanje končale na desetem mestu. Letos upajo še na korak naprej, torej uvrstitve v četrtfinale. Motivirane #rakete obljubljajo, da bodo na EuroBasketu dale vse od sebe.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2021
RAZPORED IN DATUMI TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
“Na evropskem prvenstvu moramo pokazati, da smo iz pravega testa. Mislim, da smo delali zelo dobro, vzdušje je tako kot vselej odlično. Rad bi pohvalil dekleta za samodisciplino in narejeno delo v zadnjem mesecu. Vem, da ni bilo lahko. Dobro smo pripravljeni tako fizično kot psihično in verjamem, da bomo na prvenstvu pokazali dobro igro.”

Nika Barič, kapetanka ženske članske reprezentance:
“Mislim, da smo s predstavami v kvalifikacijah in na pripravljalnih tekmah lestvico postavili zelo visoko. Te pripravljalne tekme ne pomenijo veliko, je pa lepo iti v Francijo neporažen. Mislim, da smo delali zelo dobro. Pokazali smo nekaj zelo dobrih predstav pa tudi nekaj slabših. Naredili smo dobro delo, tako da moram pohvaliti vse punce in štab. Kemija v ekipi je pa tako kot vedno odlična in vsi se že veselimo odhoda v Francijo.”

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
“Iz tedna v teden je viden napredek, kar smo si tudi vsi želeli. Verjamem v to, da bomo dvigovali formo tudi na samem evropskem prvenstvu. Zato smo tudi delali celoten mesec priprav. Kar se tiče vzdušja, je res odlično. Upam, da bo tako ostalo do konca in da bomo vsi zdravi.”

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
“Mi vsi se zavedamo, da je naša skupina daleč od lahke. Spoštujemo vse, bojimo se nobenega. Šli bomo iz tekme v tekmo, vemo, kam lahko pridemo. Na prvenstvo gremo zmagovati tekme in res že komaj čakam, da se vse skupaj začne. Dobro smo pripravljeni in verjamem, da lahko storimo korak naprej.”

Shante Evans, slovenska reprezentantka:
“Letos so pričakovanja nekoliko višja, saj bo to že naše tretje evropsko prvenstvo. Smo bolj izkušene. Šle bomo iz tekme v tekmo in verjamem, da nam lahko uspe korak naprej.”

Navijaj za #rakete na EuroBasketu

Francija je v tem tednu sprostila nekaj ukrepov v povezavi s koronavirusom, na tribuni dvorane Rhenus Sport v Strasbourgu pa bo lahko prisotnih 3.600 navijačev ob sicer 5.600 sedišč. Na glasno podporo še vedno upajo tudi #rakete. Za vse navijače #raket je turistična agencija Kompas v sodelovanju s Telemachom, Nomagom in KZS pripravila poseben navijaški paket za potovanje na evropsko prvenstvo.

V Strasbourg se tako z organiziranim programom lahko odpravite že za 269€ (uvodne tri tekme skupinskega dela) z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete.

Sorodne objave