Prva poškodba Dragića prišla pred spopadom s prvaki

Kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić v Miamiju igra eno boljših sezon svoje pozne kariere, v nedeljo pa je proti Brooklynu pokazal letos svojo najboljšo partijo. Žal se je kmalu po slavju Dragić znašel na seznamu poškodovanih in ga na gostovanju pri aktualnih prvakih Toronto Raptorsih ne bo na parket.


Miami je s 14 zmagami in 5 porazi eno izmed prijetnih presenečenj sezone in zaseda visoko tretje mesto na Vzhodu. Erik Spoelstra je na Dragića lahko računal na vseh razen eni tekmi, ko je proti New Orleansu obsedel zaradi bolezni. Izkušeni Ljubljančan je bil še na nedeljski drami proti Brooklynu eden ključnih igralcev za končno prevlado Miamija, proti Torontu pa na njegov ogromen doprinos s klopi Spoelstra ne bo mogel računati.

Poškodba desne prepone je kriva, da v Kanadi zagotovo ne bo igral. Tovrstna poškodba pa je lahko zahrbtna in nepredvidljiva, zato pri Vročici ne bodo presenečeni, če bo Dragić izpustil kakšno tekmo več. Kljub temu je letos slovenski veteran v izrecno boljšem zdravstvenem stanju kot lani, ko je odigral vsega 36 tekem. Letos je nastopil že na osemnajstih in se uveljavil kot Miamijev glavni adut s klopi. V povprečju ‘the Dragon’ dosega 15,9 točke in je za Jimmijem Butlerjem ter Kendrickom Nunnom treji strelec moštva. Na srečanje dosega še 3,2 skoka in 5 podaj.

Photo: Hot Hot Hoops

Sorodne objave