Pritisk nabito polnih Stožic prehud za domače igralce?

Po včerajšnjem stožiškem trilerju je bilo razočaranje tako na tribunah kot v domači garderobi neizmerno. Neglede na rezultat pa smo bili včeraj v Stožicah priča košarkarski pravljici, na katero je Ljubljana predolgo čakala. Peklensko vzdušje pa je vtis pustilo tudi na domačih igralcih in jih morda nekoliko vrglo iz tira.


“Ko smo prišli v dvorano je bilo tako glasno, da se na trenutke preprosto nismo slišali. Ob prevzemanjih se sploh nismo slišali in morali se bomo navaditi na to.” je na novinarski konferenci povedal vidno poklapani Edo Murić. Publiko je pohvalil in se jim ob enem zahvalil tudi domači strateg Jurica Golemac. Je pa tudi on opozoril na to, da je bila komunikacija v prepolni dvorani nekoliko otežena: “Za nas je bilo to nekaj novega. Nisem mogel komunicirati z ekipo tako kot po navadi. Za nas je to nekaj novega in sigurno so igralci čutili določen pritisk.”. Tudi trener gostujoče ekipe Dušan Alimpijević se je dotaknil peklenskega vzdušja: “Več kot očitno je, da vzdušje v tujih dvoranah na nas nima velikega vpliva, na to sem opozarjal že na tekmi proti Partizanu. Na domačih tekmah nas bodrijo navijači, ki v dvorani pripravijo vzdušje kot na nogometnih tekmah, zato je tudi za nas boljše, če so dvorane polne, saj v tem vzdušju preprosto uživamo.” .

Je to, da Ljubljančani niso ravno navajeni igrati tekem pred polno dvorano, krivo za porazen prvi polčas, ki je zmajem odnesel sanje o polfinalu?

FOTO: Eurocup

 

Sorodne objave