Porzingis bolje plačan od Dončića

Teksaško moštvo je latvijskemu centru Kristapsu Porzingisu pripravljeno ponuditi dolgoročno maksimalno pogodbo v vrednosti 158 milijonov evrov.


Z letno plačo prb. 30 milijonov evrov bo Dončićev novi soigralec prejemnik ene najvišjih plač v ligi NBA. Dallasov vložek v latvijskega košarkarja je razumljiv in pričakovan, saj bo Porzingis ob začetku prestopnega roka postal prost igralec, zato bodo v Teksasu naredili vse, da ga zadržijo.

Jasno je, da si v Dallasu želijo dolgoročnega sodelovanja s Porzingisom, ki naj bi z Dončićem že v prihajajoči sezoni tvoril enega najboljših dvojcev v ligi. Kljub temu bo opevani Slovenec v bodoči sezoni plačan precej manj od Porzingisa. Njegova plača je še vedno omejena s kolektivno pogodbo, ki jo je podpisal kot novinec.

V krstni sezoni je Dončić zaslužil 6,5 milijona, v drugi bo njegova plača narasla na 7,7, v tretji pa bo presegla osem milijonov dolarjev. Po izteku tega dogovora mu lahko Dallas ponudi novo pogodbo, vrednost pa bo odvisna od njegova razvoja in doprinosa v naslednjih dveh sezonah. Ali bo Luka v plesu milijonov na koncu prehitel svojega latvijskega kolega?

Sorodne objave