Pomlajene Slovence iz tribune spremljal tudi Goran Dragić

Na prvi pripravljalni tekmi pred prihajajočimi kvalifikacijami z svetovno prvenstvo in seveda nezadržno bližajočim se Eurobasketom, so se Slovenci v celjski dvorani Zlatorog pomerili z reprezentanco Nizozemske in srečanje dobili s 83-76.


Tekmo je zaznamoval debi štirih mladeničev v članski izbrani vrsti. Žiga Samar, Luka Ščuka, Robert Jurković in Bine Prepelič. 1500 glava množica na tribunah celjskega Zlatoroga pa je toplo pozdravila tudi vrnitev poškodovanega Klemna Prepeliča, ki je zaigral prvič po poškodbi roke in bil z 11 točkami eden izmed boljših posameznikov naše reprezentance. Prvič pa je na uradni tekmi zaigral tudi s svojim bratrancem Binetom: To je bil primeren test. Mladi so se izkazali, igrali so borbeno. Seveda smo želeli zmagati, dali smo v tretjo prestavo in igra je bila boljša. Vesel sem, da je z nami tudi Bine, saj si je to priložnost prigaral sam. Sigurno sem se želel tudi sam čim prej vrniti, imel sem dodaten mesec za rehabilitacijo. V soboto bo tekma proti Črni gori še dosti boljšadanes smo imeli še težke noge. je po zmagi dejal starejši Prepelič – Klemen. Pomlajena zasedba brez Eda Murića, Zorana Dragića, Mika Tobeya, Vlatka Čančarja in Luke Dončića je srečanje začela razmeroma zadržano, zato je bil za zmago potreben preobrat v drugem polčasu, kar je našim fantom uspelo:  “V drugem polčasu nam je uspel preobrat, kar je znak, da smo dobro telesno pripravljeni.” je po tekmi dejal mladi Bine Prepelič.

Tekmo je s tribune spremljal tudi Goran Dragić, katerega odločitev ali bo zaigral na evropskem prvenstvu slovenska košarkarska javnost nestrpno pričakuje. Je pa Gogijeva prisotnost na pripravljalnih tekma verjetno dober znak za vse tiste, ki stiskajo pesti za to, da bi koseškega zmaja spet videli v reprezentančnem dresu.

Sorodne objave