Po težki poškodbi se vrača Maj Kovačević

Maj Kovačević, 29 letni branilec iz Novega mesta je imel v letu 2019 malo razlogov za veselje, vsaj kar se tiče košarkarskega udejstvovanja. Član Splita je namreč že takoj na začetku leta staknil težko poškodbo kolena, po dolgotrajnem okrevanju pa se končno vrača na parket.


Nesrečni dogodek se je Kovačeviću pripetil prav na prvi dan leta 2019. Nepreviden doskok na treningu in koleno je zaplesalo, “snajper iz Novega mesta”, ki nikoli v karieri ni bil poškodovan, pa je moral na operacijo. Sledili so dolgi dnevi okrevanja, Kovačević pa je s kondicijskim trenerjem pri Splitu, Zoranom Donadićem, opravil preko 500 treningov. Kot so zapisali na Facebook profilu KK Splita je prehodil pot od pekla do raja, v teh dneh pa se je znova priključil moštvenim treningom.

Kovačević je sicer otrok Krke, v domačem klubu pa je prebil 4 leta, (2006-2010), dokler se ni za eno sezono preselil k Zlatorogu iz Laškega. V Sloveniji je nastopal še za Geoplin Slovan in domžalski Helios, v svoji karieri pa je igral tudi na Slovaškem in v Grčiji. Leta 2017 se je znova vrnil h Krki, že prihodnjo sezono pa se je preselil k Splitu. Do nesrečne poškodbe je v dresu “Rumenih” v ABA 2 ligi beležil 10,2 točki, 1,2 skoka in 1,2 podaji na tekmo. Njegovo povprečje v hrvaškem prvenstvu je znašalo 13,8 točke, 2 skoka in 1,2 asistenci.

Split bo svojo naslednjo tekmo v okviru hrvaškega prvenstva odigral to soboto in lahko se zgodi, da bo Kovačević že takrat dočakal prve igralne minute po poškodbi.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Split/Ivica Cavka

 

Sorodne objave